Patrioții

Viorel Focșa (AUR): Politizarea ICR continuă sub guvernarea PSD-PNL

Deputatul AUR Viorel Focșa i-a adresat ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, o întrebare parlamentară pe tema politizării ICR de către coaliția PSD-PNL și costurile pe care trebuie să le plătească statul român. Reamintim că, presa a relatat în repetate rânduri despre neregulile de la ICR, cel mai recent caz fiind cel al ICR Londra: conducerea acestui institut a cerut MAE să-i plătească chiria lunară de 6.500 de lire sterline într-un apartament de 120 de metri pătrați.

Politizarea operată de alianța de la guvernare nu s-a oprit la a numi un șef al biroului ICR central – în persoana fostului politician liberal Liviu Sebastian Jicman. Pasul următor, din câte afirmă, sub protecția anonimatului, angajații Institutului, a fost acela ca partidele să-și împartă șefii de filiale, după oricare alte criterii, mai puțin cele ce au legătură cu profesionalismul și competența în domeniu.

          În ceea ce privește cazul doamnei Catinca Nistor, vă rog să îmi răspundeți următoarelor întrebări:

  1. Pe ce perioadă a fost semnat contractul de închiriere a apartamentului directoarei ICR Londra, care sunt condițiile rezilierii lui și care este suma totală pe care o va plăti statul român pentru a-l rezilia?
  2. De ce nu ați dispus, încă de la numirea doamnei Catinca Nistor în funcție, ca șefa ICR să se mute în locuința gratuită aflată în sediul Institutului Cultural Român din Londra?