Patrioții

ADRIAN AXINIA: AUR refuză să utilizeze banii românilor pentru partid

Partidele politice din România sunt abonate la banul public prin intermediul unei subvenții acordate lunar. Aceasta depinde în principiu de numărul de aleși în parlamentul României dar și de numărul celorlalți aleși locali.

În conturile AUR au intrat în luna ianuatie 1 546 315,98 de lei, adică aproximativ 300 000 de euro. Banii se află în continuare în contul AUR și nu se vor folosi în interesul partidului.

Dar PSD, PNL și USR au primit sume de câteva ori mai mari.

Ce fac partidele cu aceste sume? În marea lor majoritate sunt sifonate de conducere prin contracte încheiate cu firme apropiate și angajări ale rudelor, prietenilor de partid, amantelor.

Produc toți acești consumatori publici ceva bun pentru țară? Absolut deloc, sunt doar slujbași ai partidului și care acționează împotriva românilor.

Ce va face AUR cu acești bani?

Subvenția publică este vărsată lunar în contul partidului. Acest lucru se face automat de AEP. Nu există prevedere legală privind rambursarea. Chiar de ar fi existat opțiunea de refuz consider că un analfabet funcțional cum este Cîțu nu poate administra corect acești bani și ar fi sifonați de companiile de pe lângă partide.

Așa că AUR nu va cheltui nici un leu în interesul propriu, AUR va construi un spital în interesul românilor. Pentru acest lucru mai sunt niște pași de urmat, dar ei se fac simultan cu etapele preliminare ale construirii.

Legea prevede că se pot achiziționa terenuri și se pot construi imobile care să deservească partidul. Deși legea nu prevede, nu interzice construirea unui partid, poziția AEP este că legea trebuie să fie completată. Astfel că AUR va propune modificarea legii în regim de urgență astfel încât să se scrie expres că se pot face construcții de sănătate și sociale în interesul poporului.

Vom vedea dacă PSD, PNL și USR se vor opune modificării legii și își vor da arama pe față.