Patrioții

Viorel Focșa (AUR): Marea amnistie, un act sfidător la adresa românilor

Deputatul AUR Viorel Focșa consideră că marea amnistie este un act sfidător la adresa românilor și a explicat care sunt principalele motive care susțin această afirmație într-o declarație de presă susținută în Parlament.

Decizia Curții Constituționale a României – prin care vor fi puși în libertate mii de infractori, iar marii jefuitori ai banului public, precum Elena Udrea, Ioana Băsescu, Dan Șova, Constantin Niță, Marian Vanghelie sau Sebastian Ghiță, ca să vă ofer doar câteva exemple –  este cea care a împlinit visul de aur al guvernării Ponta (marțea neagră) și a guvernării Dragnea (Ordonanța 13): amnistia generală.

            Se pare că favorizarea infractorilor în detrimentul victimelor este, de câțiva ani, o tradiție consolidată a Curții Constituționale a României!

            Nu o să fac un îndelung istoric asupra a cum s-a ajuns în această situație umilitoare pentru toți cei care, încă, mai credeau în imparțialitatea justiției de la noi, ci doar am să punctez câteva date importante, pentru a clarifica cine este de vină pentru această situație incredibilă, demnă de țări bananiere, ci nu de o țară care este înscrisă pe un parcurs european clar.

            În primul rând, Parlamentul și Guvernul, în calitatea lor de legiuitor primar și secundar, n-au schițat niciun gest pentru a corecta, în 45 de zile, după data de 26 mai, când Curtea Constituțională a decis majoritar că nu a existat nicio bază legală pentru întreruperea cursului prescripției, articolul privind întreruperea cursului prescripției.

Complicitatea coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR cu marile și mai micile nume politice asociate cu fenomene infracționale este evidentă. Amintesc și de faptul că judecătorii CCR sunt datori partidelor politice care i-au trimis acolo, nimeni nu mai poate contesta asta, mai ales după această amnistie!

Apoi, în al doilea rând,  sunt cei șapte judecători care au făcut posibilă amnistia: Valer Dorneanu (fost președinte CCR), Daniel Morar, Mona Pivniceru, Marian Enache (actual președinte CCR), Gheorghe Stan, Cristian Deliorga și Attila Varga.

Toate aceste personaje, care beneficiază de salarii imense și pensii speciale și-au bătut joc de milioanele de români anonimi, buni plătitori de taxe și impozite, care, încă, se încăpățânează să rămână într-o țară în care se trăiește din ce în ce mai prost și care este condusă de oameni din ce în ce mai incapabili!

            Imediat, Udrea, Șova, Niță, Vanghelie și Ghiță ne vor râde în față, sfidător, ca întotdeauna. Și vor face, în continuare, ceea ce știu ei mai bine: să fure!

            Stimate colege,

            Stimați colegi,

            Această situație unică în istoria justiției românești trebuie să înceteze!

            Dacă nu acum, atunci, cu siguranță în 2024 când Alianța pentru Unirea Românilor va face dreptate pentru România!