Patrioții

Viorel Focșa (AUR): Doamnă Novák, domnule Hunor: Transilvania este România!

Transilvania este România!, a subliniat deputatul AUR Viorel Focșa în cea mai recentă declarație politică susținută în Parlament, ca reacție la provocările aduse de reprezentanții Budapestei și ai UDMR.

Suntem singura țară din Uniunea Europeană care tolerează afronturile la care este supusă, în mod repetat, atât de reprezentanții celei mai mari minorități conlocuitoare, cât și de reprezentanții la vârf ai statului vecin care îi privește pe toți reprezentanții acestei minorități ca pe proprii cetățeni. Evident, mă refer la etnicii maghiari și la statul maghiar.

         De ce tolerăm?

         Din ignoranță, din teamă, din trădare.

         Din ignoranță, pentru că încă din decembrie 1989 Ungaria și-a manifestat tendințele secesioniste asupra Ardealului, iar cine nu vede sau nu crede această realitate este cel puțin un Ignorant cu I.

         Din teamă, pentru că după 1989 cei mai mulți dintre liderii noștri politici s-au gândit doar la ce să facă și cum să facă pentru a nu deranja pe nimeni și a-și păstra locul pe scaun.

         Din trădare, pentru că țara a avut un preț pentru mulți dintre cei care s-au perindat la conducerea ei.

         Astăzi, din prostie, teamă sau trădare, niciun oficial de rang înalt nu a luat poziție împotriva vizitei cu caracter secesionist-separatist în Transilvania a doamnei președinte al Ungariei, Katalin Novák.

Din prostie, pentru că pur și simplu nu înțeleg interesul teritorial al Ungariei în România, dar și rolul destabilizator pe care îl joacă vecinii noștri de la nord în interiorul Uniunii Europene.

Din teamă, pentru a nu deranja firul invizibil care leagă Budapesta, de Paris și Berlin, via Moscova.

Din trădare, pentru că România nu înseamnă absolut nimic pentru mulți dintre cei care ne conduc, în special pentru etnicii maghiari din Guvern.

Dragi colegi,

Vizita doamnei Novák în România este o declarație secesionsită, care sună așa: “Nu contează cum, noi vrem Transilvania!”

Este de datoria noastră, a tuturor românilor iubitori de neam și de țară, să îi întoarcem afrontul și să îi amintim două lucruri: primul – în 1919 am ajuns până la Budapesta și am eliberat-o; al doilea – Ria, ria, aici e România!