Patrioții

Victimele de la Colectiv comemorate de AUR, în vreme ce USR a fost total absent

Într-o zi încărcată de emoție și durere, AUR a fost singurul partid politic care a comemorat victimele tragediei de la Colectiv. Reprezentanții AUR din Parlamentul României, precum și membrii partidului din București, au adus un omagiu celor care și-au pierdut viața în tragicul incendiu de la Colectiv.
În plenul Camerei Deputaților, președintele AUR, George Simion, a solicitat un moment de reculegere pentru a onora memoria victimelor. „Este o zi tristă pentru România. Sunt 8 ani de la teribilul incendiu din clubul Colectiv și, pentru memoria celor care și-au pierdut viața atunci (…) vreau să vă rog să ținem un moment de reculegere”, a declarat George Simion de la tribuna Camerei Deputaților.


În seara zilei de 30 octombrie, președintele AUR a postat un videoclip de la monumentul dedicat victimelor tragediei de la Colectiv. Acesta a subliniat că „atâta timp cât vinovații nu vor fi identificați, cele 64 de persoane care au murit aici și mulți alți schilodiți, nu vor avea dreptate făcută. Tocmai de aceea e important ca să ne luptăm până la capăt pentru cauza noastră și pentru dreptate și pentru o țară care să-și respecte toți cetățenii”.


Este de notat că USR, partidul care a apărut în urma emoției generate de tragedia de la Colectiv, nu a comemorat victimele acestei tragedii. Acest fapt a stârnit surprindere și dezamăgire, având în vedere că tragedia de la Colectiv a fost un catalizator pentru apariția și ascensiunea acestui partid.