Patrioții

Vasile Nagy: Subvențiile record anunțate de Guvernul Cîțu demonstrează că AUR a avut dreptate. Fără banii de la buget pentru partidele politice!

Subvențiile record anunțate de Guvernul Cîțu demonstrează că AUR a avut dreptate. Susținem în continuare că partidele politice nu trebuie să mai primească finanțare din banii publici.

După rectificarea bugetară, Florin Cîțu a anunțat că vrea să aloce 100 de milioane de lei ca subvenţii pentru partide, ceea ce ar însemna ca, în 2021, AEP să trimită în conturile formaţiunilor 262 de milioane de lei, o sumă-record chiar şi pentru anii electorali!

Sunt sigur că Guvernul putea redirecționa acești bani către acele domenii care sunt subfinanțate în acest moment. Partidele politice își pot găsi alte surse prin care se pot auto-susține, iar AUR a demonstrat acest lucru încă de la înființarea sa.

Alianța pentru Unirea Românilor își propune să facă o altfel de politică. În luna iunie, am reușit să aducem pe ordinea de zi a Senatului proiectul nostru privind eliminarea subvențiilor pentru partidele politice, inițiativă care s-a lovit de obtuzitatea politicienilor PNL, USR, PSD și UDMR. În ciuda acestui fapt, vom continua să facem pași în acest sens și să ne susținem cauze: fără bani de la bugetul de stat pentru partide. Românii au nevoie de infrastructură, educație și sănătate!