Patrioții

Valentin-Rică Cioromelea: Încă o dovadă a incompetenței. Guvernul ne cere să amânăm recensământul populației cu un an

Senatorul Valentin-Rică Cioromelea consideră că recensământul este un instrument foarte important în vederea elaborării unor strategii în toate domeniile, îndeosebi economice, al administrației locale, al natalității, pentru trasarea unor planuri de acțiune pe termen apropiat și lung. Tocmai de aceea, acest proces nu poate fi amânat cu un an, așa cum dorește Guvernul Cîțu.

Pe ordinea de zi de luni a fost proiectul de Lege nr. 165/2021, privind aprobarea OUG 39/2021 pentru modificarea OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor, precizează Cioromelea. Guvernul ne cere să amânăm recenzarea populației până în anul 2022, mai precis colectarea datelor să se facă efectiv în intervalul 16 mai – 17 iulie 2022.

Senatorul AUR subliniază că aceasta este încă o dovadă clară a incapacității coaliției de guvernare de a face ceea ce este îndrituită: să conducă țara. Nici popularizarea lui nu s-a făcut, că mass-media e sufocată de clipuri cu vaccinarea.

„Se invocă molima Covid. Un mod comod, facil, de a scăpa de răspundere. În expunerea de motive la proiect nu se argumentează convingător care anume este situația extraordinară care necesită urgența modificării, de vreme ce însăși guvernanții și-au prelungit propriile termene.

Se spune că România a informat Comisia Europeană – Eurostat, pentru că UE poate declanșa procedura de infrigement în caz de depășire a termenelor și neinformare a Comisiei Europene. La asemenea prelungiri, probabil că rezultatele recensământului din 2021 se vor stabili în 2022 și vor fi publicate în 2023! În fața acestei slabe organizări, pur și simplu rămânem uimiți.

Practic, se cere ca acum, printr-o lege,  să aprobăm o OUG de modificare a unui alt OUG dat de același guvern. Guvern care nu-și respectă propriul program!”, a mai spus Valentin-Rică Cioromelea.