Patrioții

Valentin Cioromelea (AUR): Importăm pește din alte țări, în timp ce pescarii noștri se luptă pentru supraviețuire

Valentin Cioromelea, senator AUR de Tulcea, a vorbit în Parlamentul României despre greutățile pe care le întâmpină pescarii români și despre scandalul celor 2 milioane de euro, bani europeni pierduți într-un labirint birocratic.

Astăzi, vreau să vă povestesc despre o realitate amară care afectează pescarii noștri și industria piscicolă din România. Este o poveste despre neputința și neglijența guvernanților noștri, care au permis ca aproape 2 milioane de euro, bani europeni meniți să sprijine pescarii români, să se piardă într-un labirint birocratic.

În ciuda faptului că România importă 92% din pește, pescarii noștri se confruntă cu greutăți imense. Este o ironie tristă că importăm pește din alte țări, inclusiv de la vecinii noștri de la Marea Neagră, în timp ce pescarii noștri se luptă pentru supraviețuire.

Dar mai șocant este că 18 firme de pescuit sunt acum obligate să returneze aproape 2 milioane de euro din fondurile destinate sprijinirii lor în timpul pandemiei de COVID-19. Banii noștri, ai contribuabililor, ar fi trebuit să fie acolo pentru a-i ajuta pe pescarii români în aceste momente dificile.

Problema principală aici este o greșeală monumentală – ghidul pentru acordarea fondurilor europene a fost redactat greșit. Acest lucru a dus la ineligibilitatea acestor firme, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a urma regulile.

Este inacceptabil să aducem pescarii noștri la pragul falimentului din cauza erorilor birocratice. Avem nevoie de o strategie pe termen lung, de minim zece ani, pentru a susține industria piscicolă.

Este timpul să cerem guvernanților să-și asume responsabilitatea pentru această greșeală gravă și să protejeze industria piscicolă din România. PSD și PNL au demonstrat că sunt mai capabili să distrugă decât să construiască. Este timpul să acționăm împreună pentru a schimba această situație și pentru a sprijini pescarii români. Împreună, putem face diferența.Trebuie să cerem guvernului să corecteze această greșeală și să aloce resurse pentru a proteja industria piscicolă din România.

Ne confruntăm cu o realitate dureroasă: PSD și PNL nu au arătat că pot face acest lucru. Aceste partide au lăsat de izbeliște industria noastră piscicolă și au permis ca această greșeală să se întâmple.

Este timpul să ne organizăm și să exercităm presiune asupra autorităților pentru a face ce este corect. Pescarii noștri merită mai mult decât să fie lăsați în voia sorții. Ei sunt o parte vitală a economiei și a identității noastre naționale.

Haideți să fim vocea pescarilor noștri și să ne asigurăm că se iau măsurile corective necesare. Este responsabilitatea noastră să apărăm industria piscicolă din România, iar acum este momentul să acționăm.

Vă mulțumesc și vă încurajez să vă alăturați acestei lupte pentru dreptate și sprijinirea pescarilor români.