Patrioții

Titus Păunescu (AUR): România, o țară la limita supraviețuirii

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a vorbit în cea mai recentă declarație politică despre situația economică a României – faptul că românii sunt pe zi ce trece mai săraci este rezultatul politicilor dezastruoase implementate de PNL, PSD și UDMR de mai bine de 30 de ani, al nepotismului și al lipsei de viziune.

Din nefericire, politicile economice eșuate și lipsite de viziune din ultimii 30 de ani își arată efectele nefaste – România pare o țară în derivă, fără perspective de redresare clare, cu o inflație ce se apropie rapid de 14% și prețuri la alimentele și utilitățile de bază care au împins cetățenii la limita sărăciei. Lupta pentru o viață mai bună a devenit o luptă pentru supraviețuire!

              Și, o să vă dau câteva exemple, ca să înțelegeți, de aici, din turnul de fildeș efemer al Parlamentului și Guvernului, unde vă aflați, nu pentru că ați fi realizat ceva prin forțe proprii, ci pentru că ați vândut iluzia unei vieți mai bune românilor, iluzie ce s-a materializat prin votul din 2020, că nu vă deosebiți cu nimic de vechile generații de politicieni care s-au perindat la conducerea țării! De altfel, chiar această coaliție de guvernare, PNL-PSD-UDMR, acest USL 2, dovedește, cu prisosință, acest lucru!

              Gazele s-au scumpit 85,27%, cartofii cu 41,84%, uleiul comestibil cu 38,19%, combustibilul cu 35,69%, mălaiul cu 28,12%, făina cu 26,70%, pâinea cu 20,32%, zahărul cu 15,55%, laptele şi produsele lactate cu 11,80%, acestea sunt cifrele seci care seacă de bani portofelele românilor și care le scad, cu fiecare zi ce trece, speranța de viață, care este, și așa, una dintre cele mai mici din Europa.

              Evident, nimeni din coaliția de guvernare nu este vinovat, la fel cum niciun politician român n-a fost tras la răspundere pentru dezastrul în care se află țara! Eludarea responsabilității a devenit, deja, un sport național, iar noul vinovat de serviciu, noul acar Păun, a fost identificat rapid de către primul jucător de golf al țării și primul profesor al ei, girantul uriașului eșec numit ”România Educată”, domnul Klaus Iohannis – războiul din Ucraina! Un argument irefutabil, un adevărat pumn în gură pentru a nu protesta, pentru a nu cere explicații, pentru acuza! Ba chiar președintele țării și-a permis să-i urecheze în direct pe români, explicându-le didactic că nu politicienii sunt de vină pentru situația în care ne aflăm acum.

              Desigur, președintele nu mai vede, de la înălțimea funcției, a fluturașului de salariu și a vegetației din jurul Palatului Cotroceni că aproape 2 milioane de români lucrează pe un salariu minim de 1524 de lei lunar! 

              La fel cum nu vedeți nici voi, stimați colegi!

              Alianța pentru Unirea Românilor a rămas singurul partid politic ce reprezintă cu adevărat interesele cetățenilor – zi de zi parlamentarii noștri sunt pe stradă, la firul ierbii, printre oameni și se luptă, din răsputeri, să le rezolve problemele, luptându-se, inegal, cu un sistem paralizat în propriul miraj de putere!

              Din 2024 vă asigurăm că vom face dreptate pentru România, iar dreptatea nu are un sens răzbunător, așa cum ne catalogați în presă, dreptatea în care credem este că banul public nu va mai fi jefuit, că spitalele chiar vor salva viețile oamenilor, că justiția va fi depolitizată și, într-adevăr, oarbă și că sinecurile și nepotismele vor dispărea, fiind înlocuite cu oameni care vor cu adevărat să muncească pentru binele țării care este, până la urmă, și binele lor!