Patrioții

Titus Păunescu (AUR): PSD, vinovatul de serviciu pentru incapacitatea de a atrage bani pentru spitale prin PNRR

Întreg sistemul sanitar este vulnerabil, iar acest lucru a fost reliefat în timpul pandemiei de Covid-19. Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu explică de ce PSD este de vină pentru incapacitatea de a atrage bani pentru spitale prin PNRR.

Încă din 2016 PSD-ul a promis 8 spitale regionale în care românii să beneficieze de condiții moderne de tratament. Desigur, după 8 ani, n-a fost săpată nici măcar o fundație! Iar sistemul medical românesc e în pragul colapsului – pacienții mor, arși de vii prin spitale, infecțiile nosocomiale sunt la ordinea zilei, dar lipsesc cu desăvârșire din actele oficiale, cadrele medicale sunt din ce în ce mai puține, alegând drumul străinătății, decât să se lupte, inegal, pentru dreptul de a-și practica, decent, meseria, aici – iată, doar câteva exemple aflate la ordinea zilei.

Mai nou, după declarații sforăitoare despre cum se vor construi 8 spitale regionale prin PNRR, politicienii din coaliție au dat-o la întors! Mai precis, dl. Ciolacu, a afirmat, recent, că: ”Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR” – și, iată cum, dintr-o dată, o entitate abstractă, ”statul”, este de vină pentru toate eșecurile clasei politice! Nu miile de sinecuriști care taie frunză la câini prin instituții, bine plătiți, prin ministere, nu oamenii angajați pe bază de carnet de partid, din cauza cărora n-au loc adevărații specialiști, ce-ar fi putut pune România pe picioare cu ajutorul miliardelor de euro ce ar trebui să-i primim, nu ei sunt vinovați, ci statul, gata, s-a depistat acarul Păun!

Stimați colegi!

Constat că ipocrizia devine, încet-încet, sinonimă cu trădarea!

Pentru că nu pot fura din banii din PNRR, coaliția de guvernare alege să condamne românii la moarte! Mai bine fără spitale, decât să muncim  și să fim corecți – ăsta este adevăratul discurs al celor care, prin acțiunile lor, au adus la disperare milioane de români!

Și vă dau și un exemplu: spitalul Municipal „Sfânta Maria” din Bacău a fost scos de pe lista obiectivelor ce urmează să fie finanțate prin PNRR pentru a fi finalizate, din motive de-a dreptul hilare: că executivul anterior a introdus greșit spitalul pe listă, că spitalul nu există din punct de vedere juridic. Acest spital nu doar că există, dar este singurul din România finalizat în proporție de peste 85%.

Este de neacceptat ceea ce se întâmplă!

Stimați colegi, vă asigur că, din 2024, din momentul în care AUR va prelua guvernarea, sănătatea românilor va deveni prioritatea numărul unu!