România

Sorin Mateescu(AUR) despre Sărbătorile Pascale: Românii au dreptul să ia lumină din biserică

A trecut mai bine de un an de când primul caz de infectare a fost înregistrat în România și nimic nu s-a schimbat, nu se aplică decât aceleași soluții care nu au dovedit că produc efecte benefice.

Ni s-a spus să nu purtăm mască că ea nu face bine oamenilor sănătoși, apoi ni s-a spus că este obligatorie. Ni s-a spus să stăm în casă și să închidem afacerile românilor că doar așa vom putea opri virusul, iar numărul de victime a crescut. Ne-au spus apoi autoritățile că virusul se transmite cel mai bine prin piețele românilor și le-au închis și tot nimic nu s-a schimbat. Apoi s-a găsit vaccinul magic, s-a început vaccinarea ca apoi să aflăm că restricțiile se mențin, că masca rămâne obligatorie și numărul de persoane infectate a crescut. Mai mult decât atât, avem persoane ce au făcut vaccinul și care s-au îmbolnăvit grav, unele chiar au decedat.

Sigur că trebuie să avem încredere în știință, însă aceasta nu se face în parlamentul României sau în clădirea guvernului. În SUA aproape jumătate din state au eliminat restricțiile, acest lucru pe fondul avansului medical din ultimele 12 luni. La noi se leagă pacienții de pat și li se dau somnifere.

În lumea civilizată bisericele au rămas deschise, dreptul la credință nu a fost limitat. Sigur că trebuie anumite condiții, dar dacă putem circula zeci de mii cu metroul credem că se pot face anumite excepții și bisericile să fie deschise în noaptea de Paște.

Avem dreptul la credință, căci sănătatea spirituală și psihică este la fel de importantă ca și cea fizică. Preoții aduc credința în casele românilor și alină sufletul acestora atunci când se află în grea cumpănă.

Românii au dreptul să își ia lumina din biserică și ea trebuie să fie deschisă în noaptea de Paște. Viața în izolare nu reprezintă soluția la pandemie ci o mai mare responsabilitate și corecta informare.