Patrioții

Sorin Mateescu (AUR): Exceptarea OMV de la plata taxei de solidaritate este o formă de trădare

Senatorul AUR Sorin Mateescu a susținut o declarație politică în care a criticat actuala guvernare pentru faptul că trădează interesul național și permite companiilor străine să se sustragă de la plata taxei de solidaritate.

Deși abia a început sesiunea parlamentară, trebuie să vă mărturisesc că sunt profund dezamăgit de ce s-a întâmplat în ultima săptămâna.

Și voi spune totul clar. Aici, în fața dumneavoastră, în fața românilor.

Îmi doresc un guvern capabil. De fapt, sunt aproape sigur că toți ne dorim un guvern care să aibă capacitatea de a adopta măsuri eficiente și juste, dar, din păcate, acesta nu este cazul cu actualul guvern format din PSD, PNL și UDMR. Guvernul trebuie să adopte o abordare mai riguroasă în ceea ce privește aplicarea taxelor și impozitelor.

Cum este posibil ca unii operatori economici să fie scutiți de plata taxelor, în timp ce alții sunt obligați să le plătească?! Este necesar ca aceleași reguli să se aplice tuturor operatorilor economici, fără excepție. Regulamentul European trebuie transpus într-o formă care să permită aplicarea corectă și echitabilă a taxelor, nu să ofere scutiri nejustificate. Guvernul ar trebui să examineze cu atenție modul în care alte state  gestionat această problemă și să adopte o abordare similară.

Faptul că OMV ar putea fi fost lăsat să scape de plata taxei de solidaritate, în ciuda faptului că alte state au adoptat măsuri similare pentru a proteja interesele lor naționale, reprezintă o formă de TRĂDARE.

Și, cum n-ar fi fost suficient, performanța parlamentară nu este la nivelul așteptărilor. Doar 7 proiecte legislative au fost dezbătute și votate în ultima ședință a Camerei Deputaților din 76, ceea ce este inacceptabil. Noi, ca parlamentari, suntem aici pentru a reprezenta interesele cetățenilor și a munci pentru a face schimbări concrete.

Vestea de AUR vine, din fericire, tot de la noi… Întotdeauna am subliniat importanța investițiilor în sistemul de sănătate, așa că, alături de colegii AUR, am demarat proiectul unei caravane medicale mobile, care va fi un important instrument în oferirea de servicii de profil la nivel înalt. Este esențial să ne asigurăm că sistemul de sănătate funcționează și asigură acces la asistența medicală de calitate pentru toți cetățenii.

În final, vreau doar să vă readuc la cunoștință că prioritatea mea este neschimbată: voi apăra interesele țării și ale cetățenilor. Alături de colegii mei, vom lupta pentru a implementa măsuri concrete și eficiente care să asigure o viață mai bună pentru toți românii.

Ne vom opune oricărei acțiuni care nu este în interesul național!