Patrioții

Sorin Lavric (AUR): Voi apăra memoria lui Mircea Vulcănescu în orice împrejurare

Pe 3 martie se năștea Mircea Vulcănescu, unul din cei mai străluciți intelectuali din perioada interbelică. Spiritul lui a impregnat atât de mult epoca, încât mulți l-au considerat un geniu a cărei anvergură o depășea pe cea a lui Mircea Eliade. După abdicarea regelui și desființarea monarhiei, Mircea Vulcănescu în cursul unei farse de proces politic, a fost condamnat la ani grei de închisoare.

Sentința a fost dată de un complet de judecată ilegitim, impus românilor de cuceritorul bolșevic. Vulcănescu a murit în octomrbie 1952 la Aiud. Avea 40 de ani, iar martorii i-au descris moartea ca fiind vrednică de un martir creștin.

Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul în România vor să-l epureze din spațiul public. Sunt aceiași masoneți marxiști care poartă sâmbetele lui Horia Vintilă sau lui Paul Goma. Le atrag atenția că intenția de-la caterisi pe Vulcănescu din memoria colectivă va fi sortită eșecului. Voi apăra memoria lui Vulcănescu în orice împrejurare. Mircea Vulcănescu este un simbol prea mare pentru a i se împiedica de câțiva pigmei cu umori vindicative.