Patrioții

Sorin Lavric (AUR): România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă. Se moare pe capete

Senatorul AUR Sorin Lavric trage un semnal de alarmă, în contextul în care România se confruntă cu o creștere alarmantă a ratei de decese, cu un număr dublu de persoane decedate față de nou-născuți în decembrie 2023, conform datelor INS. Țara noastră a intrat într-o spirală negativă a morții, iar ritmul galopant al deceselor pare dificil de oprit, constată senatorul.

„România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă. Se moare pe capete: din cauza bolilor, accidentelor, crimelor și sinuciderilor. Citeam stupefiat ultima statistică a INS (Institutul Național de Statistică), potrivit căreia în luna decembrie 2023 numărul persoanelor decedate a fost dublu față de numărul nou-născuților. Am intrat într-o vrie în cursul căreia ritmul galopant al mortalității nu mai poate fi oprit. Parcă nici nu mai e nevoie de un război, de un cataclism, sau de altă nenorocire pentru ca numărul nostru să scadă îndrăcit. Parcă o piază rea ne urmărește fără milă. Nu e zi de la Dumnezeu în care să nu auzi ba de o crimă, ba de o sinucidere (la metrou sau sub influența drogurilor), de o moarte subită (post vaccin) sau de un accident rutier.

Ne împuținăm văzând cu ochii ca sub un blestem în fața căruia suntem neputincioși. La asta se adaugă neglijența crasă pe care statul român o arată față de acei cetățeni care merită sprijinul lui. La mijloc e un paradox sinistru, cei care muncesc sunt nedreptățiți financiar, iar cei care nu muncesc se bucură de statutul de asistat social. Dacă ne gândim la cohortele de refugiați străini căruia statul le asigură în chip gratuit cazare, școală, locuri de muncă atunci întrezărim adevărata dramă a lumii noastre: de o parte refugiați și asistați social, cărora statul le poartă de grijă necondiționat, de cealaltă parte o masă de salahori sufocați de taxe.

România pare o vietate muribundă, lovită simultan din două părți: de o mortalitate nefastă și de o penurie cronică”, a declarat Sorin Lavric.