Patrioții

Sorin-Cristian MATEESCU(AUR): “Armata română suferă și autoritățile publice se fac că nu văd !”

Senatorul AUR, Sorin-Cristian Mateescu, trage un semnal de alertă în privința echipamentelor militare învechite, care omoară tot mai mulți militari. Acesta susține că la aceste crime militare există mai mulți complici, de la șefii de stat major ai armatei române, comandanți la miniștrii Apărării.

Am citit recent un articol într-o revistă de pamflet politic despre situația actuală în care ne aflăm ca urmare a războiului din Ucraina. Ceea ce și jurnaliști de renume recunosc, așa gândesc și eu. În ultima perioadă promovăm cam mult alte evenimente și acțiuni de solidaritate, dar uităm și de situația în care se află armata română de mai bine de 30 de ani. Forțele noastre militare lăudate pompieristic, doar la nivel media, au pierdut ofițeri și echipamente, a pierdut avioane și elicoptere, fără să fie nevoie de aplicații și efort specific războiului, ci doar așa, în rutina de zi cu zi. Acum o săptămână, un MIG21 și un elicopter IAR 330 Puma s-au prăbușit și au omorît opt oameni tineri, sănătoși, tați de familie și militari instruiți, aflați în deplinătatea puterilor.

Tot ce au înțeles liderii politici din apartenența la NATO, n-a depășit niciodată conceptul de demagogie politică și contractele de armament. Așa au socotit toate partidele politice aflate la guvernare că trebuie procedat cu apărarea militară a țării.

Șefii de stat major ai armatei române, șefii cu înzestratea armatei și comandanții aviației militare sunt complici la crima militară, comisă în ani de zile, asupra oamenilor și instituției apărării. Nu s-a făcut nici o modernizare reală a armatei române, fapt demonstrat și de folosirea unor echipamente depășite și periculoase pentru oamenii cărora li se ordonă să urce la bordul lor. Incompetența factorilor de decizie este profitabilă, adună funcții, grade și pensii speciale.

Din același grup organizat fac parte și miniștrii Apărării, scoși aproape toți din magazia de unelte inutile a partidelor, oameni fără pregătire, fără conștiință și fără cea mai mică idee despre treburile militare.

Apocaliptic, nu vrem să înțelegem că în poziția periculoasă în care se află, România ar fi trebuit să aibă cel puțin o sută de avioane modern, care ne-ar fi costat cel mult un sfert din bugetul Ministerului Apărării Naționale. Acum când războiul ruso-ucrainean ajunge la câțiva kilometri de frontierele noastre, Iohannis mărește bugetul Apărării la 2,5% din PIB, ca și cum dacă ne mai comandăm niște rachete pentru 2027 suntem salvați.

Din păcate, nulitățile din politică și din armată li se mai alătură și o componentă care se păstrează din Decembrie 1989 : infecția securistă a societății, boala care a impus contraselecția în societatea publică. Aceștia vor fi cei care în cazul în care Rusia se va impune în Ucraina, vor face stânga împrejur și își vor aminti din nou de “bunătatea Moscovei ”.