Patrioții

Sorin-Cristian Mateescu (AUR): Ministrul Predoiu descoperă apa caldă privind pregătirea polițiștilor fără studii

Într-o declarație politică susținută în Parlament, senatorul AUR Sorin-Cristian Mateescu l-a criticat dur pe ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care nu își asumă responsabilitatea pentru sincopele din cadrul poliției române, ci îi consideră pe vinovați pe cei care sunt simpli executanți.

La fel ca premierul pe care îl susține mai mult decât pe propriul partid și liderul său, domnul ministru fals-liberal Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, care a avut colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne prin polițiștii judiciari delegați, a descoperit sincope în sistemul polițienesc românesc.

După ce în cazul 2 Mai declarase că nu vrea să tulbure profesionalismul celor din sistemul afacerilor interne, acum câteva săptămâni actualul ministru al Afacerilor Interne afirma că “Promoţia Academiei însumează aproximativ 600 de cursanţi. Ei (cei angajaţi din sursă externă – n.r.) nu sunt deloc pregătiţi, ei intră într-un proces de pregătire şi aici este şi vulnerabilitatea (…) au venit tineri care nu au această expertiză şi care nu au de unde să o ia de multe ori. Pentru că această meserie nu se învaţă de la curs, nu se învaţă doar în Academie sau în şcoala de agent, se învaţă lângă cel care o ştie. Această meserie, ca şi altele, se şi fură, între ghilimele”.

Afirmația domnului Predoiu demonstrează duplicitate în abordarea problemelor din sistem. În loc să încurajeze  tinerii profesioniști  și cei care își fac cu adevărat datoria față de cetățeni, fostul ministru al Justiției, care cunoaște bine ce înseamnă corupția celor din conducerea inspectoratelor de poliție județene, caută țapi ispășitori pentru a-i proteja tocmai pe cei care închid ochii la traficul de stupefiante, infracțiuni economice sau fapte de luare sau dare de mită.

În condițiile în care în ultimii 4 ani nu a fost nici o reformă reală a cadrelor de conducere din sistemul polițienesc românesc, unde este o castă a chestorilor, inspectorilor generali și comisarilor șefi care închid ochii la marile afaceri ilegale, jafuri și tâlhării ale clanurilor de interlopi, precum și la problemele infracționale grave, cum sunt cele legate de consumul și traficul de droguri de mari risc, domnul Predoiu descoperă apa caldă criticând pregătirea simplilor executanți din poliție, considerându-i vinovați de ineficiența sistemului.

Alături de bunul său prieten, Marcel Ciolacu, a cărui avocat neoficial este, actualul ministru al Afacerilor Interne  joacă o piesă de teatru specifică lui Luca Caragiale, dar tragedia acestei comedii amare este dată de faptul că cei doi actori, de mai sus, fac o națiune să sângereze prin copii ei.