Patrioții

Sorin Cristian Mateescu (AUR): Ministerul Educației trebuie să sprijine învățământul liceal din mediul rural

Interpelare către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Obiectul interpelării: desfiinţarea unei clase de a IX-a din cadrul Liceului din comuna Cobadin, judeţul Constanţa

Domnule ministru, Liceul Cobadin este cea mai mare unitate şcolară din ruralul constănţean, coordonează activitatea mai multor şcoli şi grădiniţe de pe raza comunei Cobadin. În urma informărilor primite, la nivelul cabinetului meu senatorial, din partea unor cadre didactice constănţene, liceul din Cobadin va avea începând cu anul şcolar 2021-2022 doar două clase de a IX-a, a treia clasă fiind desfiinţată. În condiţiile în care liceul din localitatea Cobadin este baza pentru majoritatea elevilor din mediul rural din zona respectivă care nu au posibilităţi financiare să continue la Mangalia sau în municipiul Constanţa, iar şcoala din Cobadin are trei clase care vor termina în iunie 2021 ciclul gimnazial , vă rog să precizaţi următoarele:

1. Ce soluţii se pot găsi pentru elevii din clasele a VIII-a care termină ciclul gimnazial la Cobadin şi nu vor avea alternativă să continue la liceul din aceeaşi localitate  ?

2. Care este motivul reducerii numărului de clase la liceul din Cobadin şi de ce nu se continuă sprijinirea singurului liceu din zona rurală respectivă pentru a fi susţinuţi copiii din mediile defavorizate şi care nu au posibilităţi pentru educaţie la nivel urban ?

Sorin Crisian Mateescu, senator AUR de Constanța