Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Toți cei vinovați de falimentarea companiilor de stat vor plăti!

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a declarat că toți cei responsabili de falimentarea companiilor de stat ar trebui să suporte consecințele și să plătească pentru prejudiciile aduse statului român. Într-o declarație politică, el a subliniat că Alianța pentru Unirea Românilor va căuta modalități de a recupera aceste prejudicii de la cei vinovați, inclusiv prin confiscarea extinsă a averilor acestora.

Cândva, țara noastră deținea o serie de companii de stat extrem de profitabile, atât în domeniul petrolier, în cel energetic dar și în producția de armament. Astăzi, în urma marilor privatizări, dar mai ales a prostului management de stat de după revoluție, dintr-o țară care aspira la o oarecare independență economică și energetică, am devenit o țară dependentă de importuri și care, paradoxal, a ajuns să-și cumpere propriile resurse prin intermediari străini, nemaifiind capabilă să le exploateze!

Întreg sistemul nu numai că a fost căpușat și adus la limita falimentului cu deplina complicitate a absolut tuturor guvernelor de după 1989 dar, și astăzi, puținul rămas este împânzit de sinecuriști și de oameni care nu sunt capabili să îl facă profitabil în folosul nostru, al românilor!

Și, stimați colegi, o să vă și dau câteva exemple edificatoare. CFR-ul, a doua armată a României, după cum era cunoscut, în 1989 număra mii de vagoane, locomotive la standarde perfect valabile și astăzi, construite sub licențe suedeze sau elvețiene, iar timpii de deplasare surclasau cu mult realitatea din zilele noastre! Și, cu toate acestea, astăzi, CFR-ul este un pacient ținut în viață pe perfuziile conectate la sacul fără fund al bugetului, având datorii de 2 miliarde de lei către stat și, rețineți, multe dintre ele șterse, anual, din pix, de către fisc! Cine este de vină? Șefi numiți politic, care habar nu au cu ce se mănâncă transporturile fac rotația cadrelor la fiecare ciclu electoral! Niciun vinovat pentru cei 30 de ani în care CFR-ul putea să devină o firmă românească fără concurență pe piață!

Un alt exemplu, Complexul Energetic Hunedoara, sau ce-a mai rămas din el – peste un miliard de lei! Iar autoritățile vor, din nou ”să spargă” compania între termocentrale și minele de cărbune! Mine care, oricum, vor fi închise! Iar exemplele pot continua cu: Moldomin, Societatea Națională a Cărbunelui, Romaero, Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, Radet…

Cum ar fi arătat, astăzi, stimați colegi, România, dacă n-ar fi fost furată constant 33 de ani de toate partidele aflate la guvernare? Cum ar fi arătat România dacă oamenii capabili n-ar fi emigrat scârbiți și ar fi rămas să muncească pentru țara în care s-au născut și pentru viitorul copiilor lor?

Iar ceea ce este cel mai tragic, este că nimeni nu a fost condamnat cu adevărat pentru tot acest rău făcut României și viitorului ei! Condamnările sunt simbolice, prejudiciile nu se recuperează niciodată, iar, mai nou, prescripția scapă pe bandă rulantă jefuitorii banului public, adică jefuitorii noștri!

Dar, vă asigur că, din 2024, vom solicita ca toate prejudiciile făcute statului român să fie recuperate, inclusiv prin confiscare extinsă a averii, vom cere ca furtul banului public să devină imprescriptibil, pentru că nu poți fura viitorul țării și apoi să trimiți vederi din Belize și rejudecarea tuturor proceselor prin care acești hoți au fost ”salvați” de o justiție care și-a uitat menirea!