Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Susțin pe deplin greva cadrelor didactice și le încurajez să nu renunțe!

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu (AUR) a reiterat sprijinul față de greva profesorilor, în contextul în care Guvernul continuă să sfideze cadrele didactice, oferindu-le tichete valorice, transformându-i astfel în asistați social, când dascălii cer salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

Ceea ce se petrece, astăzi, în sistemul nostru de învățământ este, cu certitudine, rezultatul a 30 de ani de subminare constantă a viitorului României! Căci, cum altfel, poți supune o țară, altfel decât distrugându-i sistemul educațional, sistemul medical și învrăjbind diferitele clase ocupaționale între ele – bugetari versus privați, corporatiști versus funcționari, instalatori contra profesori, iar exemplele pot continua pe multe pagini!

Este o rușine națională ceea ce face Guvernul României, astăzi: să ajungi să propui dascălilor tichete valorice, precum unor asistați social, în loc de creșteri vizibile și constante de salarii și de îmbunătățirea condițiilor de lucru, dovedește și că cei doi președinți de partide, PNL și PSD, dar și colegii lor, n-au prea dat pe la școală, în ciuda titlurilor academice care ar trebui, în viziunea lor îngustă să-i preschimbe în ceea ce nu vor ajunge niciodată!

Deja, cadrele didactice au ajuns să lucreze în două locuri ori să nu-și mai permită să fie profesori din cauza salariilor de mizerie și a bătăii de joc la care sunt supuși, zilnic, de factorii politici decidenți, mulți cu un parcurs educațional infim și cu un IQ care sfidează orice candidat serios la bacalaureat!

Profesorii au ajuns să finanțeze școlile, stimați colegi! În fiecare zi, acoperă găurile din bugetul educației prin proiectele pe care le fac! Și, în acest timp, măreața creștere economică, anunțată cu surle și trâmbițe, sunt convins că vă amintiți despre ”tigrul Europei”, are efecte benefice doar pentru sinecuriștii de serviciu și pentru politicieni!

Cum să propui tu ca salariul unui profesor debutant să ajungă la 4000 de lei în 4 ani? Adică, să crească cu 600 de lei îm patru ani, ca să fiu explicit?

Iar președintele țării a ajuns să le ceară sindicaliștilor să pună o muzică de fundal veselă, atunci când își exprimă revendicările! Asta e România condusă de analfabeți! De un prim ministru care nu e în stare să articuleze o frază coerentă, cu sens. De un coleg de coaliție, președinte de partid, care și-a luat bacul la bătrânețe, iar primul lui job a fost de consilier local… Oamenii aceștia, stimați colegi, au pretenția că vor face reforme!

Susțin pe deplin greva cadrelor didactice și le încurajez să nu renunțe! Și, vă anunț că, din 2024, AUR va face dreptate pentru România!