Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Situația din învățământul românesc – un semnal de alarmă la adresa viitorului țării!

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu atrage atenție, într-o declarație de presă, asupra situației din sistemul de învățământ românesc și subliniază că bătaia de joc la adresa profesorilor trebuie să înceteze.

Coaliția de guvernare face ce știe mai bine – își bate joc de sistemul românesc de învățâmânt și de viitorul acestei țări și, stimați colegi, n-o face de anul trecut sau de doi ani, ci de 30 de ani, iar acum, când sistemul este pe margina prăpastiei și profesorii au ieșit în stardă, declanșând greva generală, echipele de plagiatori și de absolvenți întârziați de licee și facultăți anonime s-au solidarizat, hoțește, pentru încerca să oprească o serie de revendicări minime, legitime și de bun simț!

Desigur, domnul Marcel Ciolacu habar n-are ce salariu are un profesor debutant, la fel, generalul plagiator Ciucă, cel ce cumulează fără nicio rușine pensia și salariul! Și nici restul de sinecuriști de perin Guvern sau Ministerul Educației, habar nu au cum e să trăiești cu 4500lei lunar, cât ar avea o familie de profesori debutanți care ar încerca să pună umărul și să-și dedice viața îmbunătățirii unui sistem domninat de dinozauri politici!

Și vă dau un singur exemplu de ipocrizie maximă a doamnei ministru al educației, Ligia Deca, personaj de tip lacheu al fostului profesor de fizică, actual președinte de țară: în 2013, viitoarea doamnă ministru susținea alocarea a 6% din PIB pentru Educație, argumentând că „este singura șansă pentru a avea o democrație funcțională”. Nouă ani mai târziu, ajunsă în fotoliul ministerial, în 2022, a reușit contraperformanța de a obține pentru Ministerul Educației bugetul de 2,1% din PIB pentru anul 2023, cel mai mic buget raportat la produsul intern brut din istoria recentă a României! Și, culmea, a mai și susținut mărgica, declarând că bugetul este „acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor”…

Iată, stimați colegi că au trecut cinci luni, iar veridiciatea afirmațiilor doamnei Deca o poate constata oricine, dar, mai ales, cadrele didactice!

Susțin greva profesorilor și dreptul lor de a avea o viață mai bună! Pentru că doar printr-un trai decent, fără grija zilei de mâine, se vor putea dedica sută la sută copiilor noștri!