Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Legile securității și diavolul din detalii

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a avertizat, în cea mai recentă declarație politică susținută în Parlament, asupra pericolului transformării României într-un stat totalitar, având în vedere legii securității care ar uma să intre pe circuitul parlamentar.

Printre legile care s-au anunțat că vor intra pe circuitul parlamentar, după ce sunt aprobate în Guvern, sunt legea SRI, SIE, a CSAT, a Ministerului de Interne, legea securității cibernetice sau legea securității naționale.

Așa numitele ”legi ale securității” – un pachet de 10 proiecte de legi privind securitatea națională, conțin multe propuneri venite de la serviciile de informații. Desigur, vechea lege a securității naționale are nevoie de o serie de îmbunătățiri, spectrul de amenințări la adresa României fiind, astăzi, mult mai divers decât acum două decenii, când au avut loc ultimele modificări, nimeni nu neagă acest aspect.

Cu toate acestea există o serie de propuneri care trezesc suspiciuni mai mult decât rezonabile, îngrijorătoarea de-a dreptul – și amintesc doar de faptul că nu există vreo prevedere privind limitarea mandatului directorilor SRI, SIE, STS sau SPP! Scandaloasă este și propunerea ca ofițerii serviciilor secrete să nu poată fi audiați, percheziționați sau reținuți pentru fapte săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu decât numai de procurori anume desemnați!

În plus, procurorii pot intra în sediile SRI care gestionează informații secrete de stat doar cu aprobarea președintelui CSAT, care este președintele țării, și cu informarea prealabilă a directorului Serviciului. Cu alte cuvinte, în caz de, Doamne ferește, o implicare a băieților cu ochi albaștri în traficul cu produse petroliere, precum s-a întâmplat în cazul războiului din Serbia, hoțului i se vor transmite toate datele necesare pentru a-și acoperi faptele!

Asta în timp ce o altă propunere stipulează ca cetățenii, ale căror drepturi sunt apărate de Constituție, vor fi obligați să sprijine agenții SRI la cerere în derularea operațiunilor serviciului de informații!

Stimați colegi, am impresia că România se apropie, din ce în ce mai mult de un stat totalitar, în care puterea este deținută de tot felul de găști al căror principal scop este conservarea privilegiilor de castă, inclusiv de castă politică!

Iar presa, care ar fi trebuit să fie ”câinele de pază al democrației”, dar care, în schimb, este bine plătită din bani publici, tace mâlc și evită cu grație acest subiect care va ajunge, după cum spunea chiar prim-ministrul Ciucă, imediat, în Parlament, primul pas fiind, deja, făcut – la începutul lunii mai, Parlamentul a decis formarea unei comisii speciale pentru legile siguranței naționale…

Vă atrag atenția, stimați colegi, că aceste legi reprezintă un atac la adresa democrației din România, mărind semnificativ puterea serviciilor secrete!