Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Funcția de secretar de stat a ajuns o batjocură la adresa românilor

Funcția de secretar de stat a ajuns o batjocură la adresa românilor, atrage atenția deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu într-o declarație politică. România are nu mai puțin de 200 de secretari de stat care încasează salarii de lux și beneficiază de numeroase avantaje – mașini de serviciu, locuințe de serviciu sau sume de bani aferente plății unei chirii în București, decontarea cheltuielilor de protocol.

Că instituțiile acestui stat sunt nu numai bugetofage, dar și împânzite cu sinecuriști, în detrimentul profesioniștilor, asta o știm, politica de cadre a coaliției de guvernare având ca principal scop recompensarea membrilor fideli din banii românilor.

Noul scandal al sutelor de secretari de stat ne arată adevărata amploare la care s-a ajuns cu căpușarea banului public – dacă la sfârșitul guvernării Boc era aproximativ 50 de secretari de stat în aparatul ministerial, astăzi sunt 200! 200 de personaje anonime care beneficiază de salarii și beneficii, privilegii, mai bines spus, la care românii de rând nici un visează – salarii de 2000 de euro, program de lucru lejer, consilieri personali – alte sinecuri, evidente – mașini de serviciu, locuințe de serviciu sau sume de bani aferente plății unei chirii în București, decontarea cheltuielilor de protocol.

Poate vă întrebați, stimați colegi, ce ar trebui să faci ca să ajungi secretar de stat în Guvernul României – întrebare retorică, știm cu toții că trebuie să fii doar membru de partid, să nu ai studii superioare de specialitate, să nu lucrezi după indici de performanță – iată o parte dintre ingredientele unei rețete de succes spre falimentul un numai moral al acestei țări!

Și, pe lângă acești secretari de stat inutili, dar bine plătiți din taxele și impozitele noastre,  mai există alte sute de subsecretari de stat, secretari generali și secretari generali adjuncți, toți cu aparatul lor de lucru și cheltuielile și beneficiile extrasalariale aferente!

În plus, majoritatea acestor persoane mai primesc și diverse sinecuri prin consiliile de administrație ale altor instituții, regii sau companii ale statului, așa că reușesc să cumuleaze câte două-trei-patru sau chiar mai multe surse de venit din funcții în care nu au nimic de făcut decât să exprime câte un vot din când în când, vot care e oricum stabilit de dinainte de partid!

Această batjocură la adresa oamenilor de bun simț din țara asta, oameni care lucrează 8-12 ore pe zi pentru a reuși să supraviețuiască politicilor economice proaste ale Guvernului, trebuie să înceteze imediat!

În 2024, vă asigur că Alianța pentru Unirea Românilor va face dreptate pentru România, iar oamenii potriviți vor fi la locurile potrivite!