Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Demisia, domnule Virgil Popescu! Banii din PNRR nu pot merge pe tunurile din energie!

Noi, AUR, am atras atenția încă de la început că prin acest Plan Național de Redresare și Reziliență se urmărește îndatorarea românilor și irosirea fondurilor pe afaceri cu firmele de partid. Iată că, într-un final, Comisia Europeană ne-a dat dreptate și a cerut ca toate proiectele direct atribuite unor companii să fie retrase din PNRR, iar loc să fie organizată o selecție competitivă de proiecte. Iar, ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu, s-a conformat.

Din PNRR urmau să fie finanțate proiecte în valoare de 29,2 miliarde de euro, bani care ar fi mers către unele companii de stat, dar și către compania privată GSP Power, deținută de magnatul Gabriel Comănescu, unde ar fi ajuns 600 de milioane de euro.

Domnule Virgil Popescu, înțelegem din decizia dvs. de a retrage aceste proiecte că noi, parlamentarii AUR, am avut dreptate când nu am susținut această formă a PNRR-ului și am atras atenția că sunt mai multe nereguli. Având în vedere că la cerea Comisiei Europene ați retras aceste proiecte, pe care el voi numi, pe bună dreptate, tunuri pe bani publici, când vă veți prezenta demisia? Românii nu au nevoie de trădători în funcțiile publice, ci de oameni responsabili, care pot folosi aceste 29,2 miliarde de euro pentru investițiile de care țara chiar are nevoie.