Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): De ce nu au construit PSD și PNL nici măcar un spital regional cu fonduri europene? Pentru că accesarea acestor fonduri presupunea transparență în cheltuirea lor

Într-o declarație politică, deputatul Silviu-Titus Păunescu (AUR) amintește că PSD și PNL nu au reușit să construiască nici măcar un spital regional, deși ar fi putut accesa fonduri europene gratuite în acest sens. Ce i-a oprit pe guvernanți? Simplu, răspunde deputatul, accesarea acestor fonduri presupunea transparență în cheltuirea lor, ceea ce este de neconceput pentru o clasă politică obișnuită să se întrețină din fraudă, șperț și trafic de influență. La alegerile de anul acesta, lipsa de rezultate i-ar putea costa mult pe acești guvernanți.

În mai bine de trei decenii statul român, condus majoritar, sub diverse forme, de FSN, PDSR, PSD – care a dat și cei mai mulți și mai ineficienți miniștri ai sănătății –  nu a reușit să construiască un singur spital regional, în schimb a reușit să transforme sistemul medical românesc într-o adevărată capcană a morții – infecții nosocomiale, pacienți arși de vii, condiții insalubre, meniuri demne de lagăre, acte medicale condiționate de șpagă.

Recent, au fost semnate contracte pentru Spitalele regionale din Iași și Cluj, chiar în prezența prim-ministrului Guvernului, domnul Marcel Ciolacu. Fondurile pentru spitale vin majoritar din împrumuturi și de la bugetul statului, cu o componentă mică de fonduri UE.

Poate vă întrebați, stimați colegi și dragi români, de ce coaliția de guvernare dominată copios de PSD nu ales soluția cea mai bună pentru cetățeanul contribuabil, anume accesarea fondurilor gratuite europene, inclusiv prin PNRR?

Răspunsul este unul cât se poate de simplu – accesarea fondurilor gratuite europene, chiar și prin PNRR, presupunea transparență în cheltuirea lor, ceea ce este de neconceput pentru o clasă politică obișnuită să se întrețină din fraudă, șperț și trafic de influență!

Din acest motiv, i-am și cerut premierului, printr-o nouă întrebare parlamentară, să îmi precizeze cât din fondurile pentru cele două spitale provin din împrumuturi, cât de la bugetul statului și cât din fonduri UE – pentru a înțelege mai bine dimensiunea hoției pesediste!

Vă reamintesc, totuși, că anul acesta electoral poate deveni, rapid, un an al scadenței, în care românii, prin vot, să se scuture de jugul acestei coaliții corupte endemic și să aleagă să-și construiască un viitor pe o fundație solidă!