Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Cum este posibil ca unui demnitar român AUR să îi fie interzis accesul pe teritoriul Rep. Moldova?

Declarație politică: Marele scriitor Nicolae Dabija a plecat la Domnul privind cum frații sunt separați cu forța, chiar și în ziua funeraliilor sale. Cum este posibil ca unui demnitar român AUR să îi fie interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova?

Ziua de 15 martie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova. Este ziua în care Nicolae Dabija, marele scriitorul, academician și reprezentant al valorilor românești va fi condus pe ultimul drum.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor George Simion a dorit să participe la funeraliile marelui om de cultură și să cinstească memoria acestui reprezentant de seamă al neamului românesc, însă propaganda ce luptă mișelește pentru dezbinarea unității spirituale și identitare a românilor de aici și de dincolo de Prut, a încălcat orice principii internaționale ale mobilității și relațiilor diplomatice și a interzis intrarea delegației AUR pe teritoriul Republicii Moldova. 

Aceștia sunt cei care, în locul unirii, seamănă dezbinare, necinstind memoria unui geniu care a cultivat întreaga sa viață spiritul unirii prin opera și activitatea sa. 

Prin restricționarea abuzivă a prezenței demnitarilor AUR la conducerea pe ultimul drum a academicianului Nicolae Dabija, acești oameni mici ai granițelor, ai separării fraților și ai slăbirii spiritului dintre români, pe care istoria nu îi va ierta, calcă pe memoria unui reazem al identității poporului român așa cum a fost marele Nicolae Dabija.

În poemele sale “Doruri interzise” Nicolae Dabija scria:

,,E greu de tot să fii mereu crezut, 

de nu confrunți cu viața cele zise.

Iar pe aceste dealuri plouă rouă, 

Graiul e blând și zorile-s deschise.”

Poate că cei care ne-au interzis astăzi să fim acolo, la mormântul unui far al unității și limbii române, vor vedea cu ochii lor că ,,zorile unirii” dintre frații români rămân deschise chiar și atunci când granițele sunt pe nedrept închise. 

Astăzi s-a demonstrat încă odată că cei din fruntea țării, deși transmit un pseudo-mesaj solidar pentru ambele maluri ale Prutului, nu probează acest mesaj cu faptele lor. 

Acum când un mare om al românismului merge la Domnul, iar așa cum spun poemele sale ,,cu dânsul au tăcut martirii”, noi nu vom tăcea până când nu vom realiza idealul românilor de a fi împreună, puternici, și a vedea pe acești falși Irozi spânzurați de propria limbă mincinoasă a trădării.