Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): AUR este un partid cu viziune pe termen lung, care dorește restartarea României

Silviu-Titus Păunescu, deputat AUR, reiterează faptul că AUR este un partid unic pe scena politică românescă, ce are o viziune pe termen lung. Principalul obiectiv AUR este restartarea României și creșterea competitivității economiei românești.

Opinia publică a fost zilele trecute asaltată cu știri despre faptul că senatorul Diana Șoșoacă (membră a Partidului Neamul Românesc) a fost exclusă din grupul parlamentar al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Percepțiile oamenilor sunt după cum știm, diferite, iar varietatea percepțiilor duce la distorsionarea adevărului și a realității. Ceea ce trebuie să fie clar în acest sens este că principiile Partidului Alianța pentru Unirea Românilor au întotdeauna de-a face cu buna măsură, onoarea, demnitatea, credința în binele poporului român. Unitatea este factorul care caracterizează acest partid și el va rămâne principiul de bază pentru ca românii să fie din nou împreună, în același spirit care i-a reunit în urmă cu un secol. Românii au nevoie de unitate în gândire, în principii sănătoase și în țeluri comune. Generația tânără are nevoie de această viziune a unității, pentru ca românii să creadă în demnitate și întru-un trăi mai bun în țara lor, să-și mărturisească valorile nu să le spună cu jumătate de gură sau să le nege, ci să le afirme pentru un viitor al generațiilor românești. 

Tocmai pe acest fond de valori se bazează inițiativele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Faptul că suntem un partid unit, cu lideri implicați, cu prezență publică reflectă ceea ce le-a lipsit românilor în ultimele veacuri pentru a fi un popor demn. Mesajul cu care trebuie să rămână românii după mediatizarea nuanțată și variată a temelor legate de excluderea senatorului Diana Șoșoacă din grupul parlamentar AUR este că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este un partid competent, implicat, cu viziune pe termen lung pentru schimbarea în bine a societății românești și nu un abur de fum care trece repede cum își doresc aceia care nu au făcut nimic pentru România în ultimii ani.

Alianța pentru Unirea Românilor este partidul care va aduce dimensiunea unei schimbări în mentalitatea socială, dar și în administrația românească pentru ca românii să nu mai fie divizați, lipsiți de obiective comune, abandonați unui trai modest și cu lipsuri, într-un sistem de educație în care mulți copii sunt aproape de granița analfabetismului a sărăciei, a îndepărtării fizice și psihice de părinții lor aflați departe de țară pentru a le oferi o pâine pe masă. 

Toate aceste lucruri sunt bine știute în politica românească însă eforturi pentru a reduce aceste fenomene negative nu s-au făcut, ci din contră, au dat vina unii pe alții pentru situația în care se află România. Alianța pentru Unirea Românilor va aduce soluția ca prin unitate, prin implicare și eforturi comune să se redea stabilitatea economică și bunăstarea românilor.

Ce politician nu a auzit de copiii de la Centrul Social Pro-Vita de la Valea Plopului? Câți nu știu de cazuri individuale de copii crescuți de bunici pentru că părinții lor se află între străini pentru un trai mai bun? Politicienii știu dar trebuie să simtă românește ca să se dedice binelui țării. Potențialul românesc există iar Partidul Alianța pentru Unirea Românilor va miza pe această necesitate în Parlamentul României. Vom readuce în centrul gândirii publice românești dorința de implica, o viziune care integrează nevoia românească și centrată pe soluții concrete, și pe perspective centrate pe bine românilor, nu ca până acum pe soluții benefice străinilor; vom aborda dezvoltarea țării pentru beneficiul României nu al altora

Aceasta este țelul nostru, fundamentat în principiile AUR izvorâte din dragostea față de țară și de istoria noastră ca popor demn. 

Ce politician nu a fost crescut și botezat în spiritul credinței românești? Câți vorbesc despre necesitatea credinței ca factor de coeziune a românilor? Puțini vorbesc despre acest lucru și puțini iau act când sunt condamnate aceste valori ale tradiției creștinești pe care am primit-o de la străbunii noștri. Credința și manifestarea ei vizibilă nu este un ,,kitsch” cum s-a dorit să fie transmis în spațiul public prin expoziții care nu aduc unitate ci divizare în conștiința națională. În ce state europene s-a mai văzut caricaturizarea aspectelor religioase ale credinței populare? 

Alianța pentru Unirea Românilor va promova mereu valorile adevărate care i-au dat identitate țării. Când vorbim despre România vorbim implicit despre credința străbună, iar transformarea societății într-un mediu de bunăstare, de înțelegere și de progres nu se poate face fără o armonia cu valorile credinței. Convingerea noastră a celor din Alianța pentru Unirea Românilor este că România poate să fie competitivă economic, social, cultural, intelectual cu statele din Europa Centrală. Este nevoie în primul rând de consolidarea mentalității interne dar și a statutului nostru internațional. Resursele țării, agricultura, nu trebuie să cadă pradă cercurilor de interese. Alianța pentru Unirea Românilor va schimba această paradigmă care timp de 30 de ani a fost în interesul unora și în detrimentul poporului român. Restartarea României se poate face doar prin unitatea noastră, pentru care pledăm. Românii nu trebuie să fie umiliți la muncă în alte state. România trebuie să le ofere perspective în țara lor. Pledăm pentru noi scheme de ajutor în agricultura românească pentru ca mulți români care se află la muncă în domeniul agricol în alte state europene să revină la familiile și la copiii lor. În pandemiei, România trebuia să profite de reîntoarcerea lucrătorilor sezonieri din agricultură și să ofere oportunități de dezvoltare a domeniului, bazate pe creșterea numărului de ferme și exploatații agricole, oferirea de posibilități de angajare în acest sens. 

AUR este partidul căruia îi pasă de economia și la agricultura românească, de realitatea imperativă ca statul vină în sprijinul producătorului român cu potențial să ofere hrană de calitate, ci nu să importe legume și fructe în timp ce produsele românești sunt abandonate an de an în plin sezon agricol. În sectorul de legume și fructe situația a fost de ani buni încoace dramatică, România importând de patru ori mai mult decât exportă. Această vulnerabilitate majoră a agriculturii românești trebuie să înceteze. 

Pandemia de COVID-19 a dus agricultura într-un punct sensibil, așa cum am constatat nu doar în județul Ialomița ci în multe zone ale țării. Calamitățile de anul trecut, criza sanitară și economică sunt realități că statul trebuie să facă mai mult pentru a reechilibra situația. Probabil că mulți agricultori nu vor mai dispune de resursele necesare pentru a produce anul acesta. Subvențiile trebuie să crească pentru ca agricultura să revină la un echilibru și o constanță absolut necesară pentru provocările cu care se confruntă economia românească. Este nevoie de unitate și de sprijin pentru ca România să devină un brand în agricultura europeană. Agricultorii au nevoie de noi scheme de sprijin pentru a putea să-și reia activitatea în contextul de după pandemie. Securitatea alimentară este importantă în momente de criză, mai multe ea generează creștere economică. De ce în alte state europene aceste realități sunt pe agenda fiecărui guvern însă la noi nu? De exemplu în Olanda se promovează produsele locale, indiferent de crize și situații. În pandemie s-au promovat chiar și în mediul online vânzările de produse locale.

România are nevoie de o focalizare pe mentalitatea și identitatea românească, de la cultură la industrie și agricultură. Chiar dacă suntem nevoiți să adoptăm modele din alte state dezvoltate trebuie să le adaptăm la identitatea proprie pentru a deveni o națiune puternică. Odată cu intrarea în Parlament a Alianței pentru Unirea Românilor, România își regândește viitorul. Oportunitățile de dezvoltare ale țării vor fi create doar de noi românii, de nimeni altcineva. Să lăsăm ura și dezbinarea, să revenim la credință, la unitatea românească, la idealurile străbunilor și vom fi o societate pe care străinii o vor admira.”