Patrioții

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Afacerea BMW, un nou tun financiar pe spinarea românilor!

Silviu-Titus Păunescu, deputat AUR de Ialomița, a lansat critici dure la adresa președintelui Klaus Iohannis cu privire la afacerea BMW, pe care l-a etichetat drept un nou tun financiar pe spinarea românilor. „Consider că președintele României, prin această nouă afacere pe banii contribuabililor, tocmai și-a făcut o ieșire rușinoasă, pe ușa din spate, din lumea politică!”, a declarat Păunescu.

Noua afacere BMW Gate nu este o noutate în spațiul românesc, în ceea ce privește bătaia de joc la adresa banilor contribuabililor! Nu ar trebui să uităm că nu statul plătește oamenii, ci cetățenii finanțează statul prin munca, taxele și impozitele pe care le plătesc!

Fac un apel la memoria dumneavoastră și vă reamintesc că înainte de această afacere a existat afacerea Logan, dotarea poliției române cu Dacii ce au ajuns la prețuri finale colosale pentru niște banale mașini de poliție!

Prin 2009, costurile defalcate și detaliate pe patru categorii principale au fost: 11.760 de euro prețul de bază al mașinii, 42.270 de euro costul dotărilor specifice unei autospeciale de patrulare pentru poliția rutieră, 891 de euro preț revizii și 10.577 de euro cheltuieli leasing, sume enorme chiar și pentru 2021!

Revenind la noua achiziție făcută de la firma prietenului președintelui României, nu mă va convinge nimeni că este doar o coincidență faptul că, la câteva zile după anunțul câștigătorul licitației a fost anunțat, aproape toți miniștrii PNL din guvernul României, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode au participat la un eveniment anual dedicat tradițiilor săsești!

Am și adresat, de altfel, și o întrebare parlamentară prin care îi solicit ministrului de interne, domnul Bode, să îmi precizeze ce firmă va face asigurările pentru mașinile care vor fi achiziționate și care este prețul total al asigurărilor, ce firmă va asigura service-ul mașinilor, inclusive reviziile periodice și operațiunea de schimbare a anvelopelor, inclusiv care sunt prețurile obținute pentru revizii și operațiunea de schimbare a anvelopelor – ultimele, cele de iarnă, primite „cadou” din partea importatorului, dar și care este suma finală care va fi plătită pentru un automobil cu dotările specifice unei autospeciale de patrulare pentru poliția rutieră!

Stimați colegi,

Consider că președintele României, prin această nouă afacere pe banii contribuabililor, tocmai și-a făcut o ieșire rușinoasă, pe ușa din spate, din lumea politică!

Vă asigur că, din 2024, vom face dreptate pentru România și toți vinovații pentru falimentul la care este împinsă țara vor fi trași la răspundere!