Patrioții

Senatorul AUR Dorinel Cosma, către guvernanți: Scoateți sănătatea din perfuzii demagogice!

Într-o declarație politică, Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, face apel către guvernanți să aloce fondurile necesare către sectorul sănătății pentru dotarea spitalelor și acoperirea costurilor aferente tratamentelor. Este nevoie de măsuri urgente deoarece România ocupă locul trei în lume la mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare.

Stimați colegi,

Mai sunt câteva zile până la 7 aprilie când vom celebra iar Ziua Mondială a Sănătății. În toate județele țării și mai ales de la tribuna Parlamentului sau din birourile ministeriale se tot vorbește, consecvent, despre Sănătate ca fiind un domeniu prioritar. Dar de la declarații până la practică prăpastia e mare și se adâncește cu fiecare zi în plus de guvernare haotică.

România ocupă locul trei în lume la mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare. Potrivit cifrelor statistice, la fiecare 30 de minute un român face infarct, iar la fiecare 20 de minute un român suferă un accident vascular cerebral. S-a estimat că circa 7 milioane de români au probleme din cauza bolilor cardiovasculare.

După cum se mișcă lucrurile în România, singura schimbare majoră în această privință, în următorii ani, va fi creșterea mortalității din cauza bolilor de inimă. Iar guvernanții vor continua să trateze populația cu discursuri despre prevenție.

Stimați reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor de la Putere, întrebați cadrele medicale dacă bolile cardiovasculare se tratează cu promisiuni, aditivate cu aroganță și zâmbete ministeriale.

Sistemul Sănătății din România este bolnav și necesită intervenții continue în regim de urgență. 

Nu vă mai plângeți de lipsa banilor pentru medicamente și dotarea spitalelor. Bani sunt, dar nu îi mai direcționați către agenții electorali sau baronii locali tributari partidelor de la putere.

Soarta celor bolnavi nu trebuie lăsată în seama preoților pentru oficierea prohodului. Ba chiar prohodul sănătății poate fi amânat dacă veți înțelege că puteți schimba ceva în bine măcar în această privință. Puteți ca măcar în privința sănătății să vă țineți de cuvânt!”, a declarat senatorul.