Patrioții

Sebastian Suciu: Ministrul Rafila sabotează medicina românească

Deputatul AUR Sebastian-Ilie Suciu, vicepreședintele Comisia de Sănătate și Familie, a subliniat, în cadrul unei declarații politice, faptul că „nemărginite sunt mândria, trufia și setea de putere ale domnului Rafila, care odată ajuns ministru al sănătății, a uitat de omenie, etică și deontologie profesionala”. Potrivit deputatului AUR, ministrul Rafila întârzie deliberat Planul National de Combatere al Cancerului (PNCC), în condițiile în care cancerul este a doua cauză de deces în România.

„De ce tărăgănează Rafila implementarea acestui plan? Pentru că dumnealui este preocupat mai mult de propria sa imagine, dovadă fiind ușurința cu care a anulat munca titanică a colegilor săi depusă la alcătuirea acestuia, iar drept recompensă îi numește “habarniști” și amatori. Planul conceput de domnul Patriciu Achimaș-Cadariu este cel mai adecvat și realist plan pe care l-a avut medicina românească din ultimii 30 de ani. Este conceput pornind de la vasta experiență clinică a domnului Achimaș și cuprinde nevoile reale ale oncologiei românești culese de la medici și spitale din toată România și toate acestea vi le spun ca vicepreședinte al comisiei de sănătate și familie și, nu în ultimul rând, în calitate de medic”, a afirmat Sebastian-Ilie Suciu.

Deputatul AUR a încheiat declarația întrebându-se „dacă realizează domnul Rafila că în joc sunt viețile românilor, nu doar orgoliile și ambițiile sale personale?”