Patrioții

Sebastian Suciu (AUR): Astăzi îi cinstim pe Eroii Aerului

Astăzi, 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, sărbătorim Ziua Forțelor Aeriene Române. Cu această ocazie, deputatul AUR Sebastian Suciu a transmis un mesaj de cinstire a memoriei aviatorilor români care și-au apărat patria de câte ori a fost nevoie.

La mulți ani, Forțele Aeriene Române! La mulți Eroilor Aerului! Astăzi se împlinesc 111 de la realizarea primului avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu. Așadar, să cinstim memoria aviatorilor români care au contribuit la dezvoltarea aviației românești și care și-au apărat patria în cele două războaie mondiale!”, a scris parlamentarul AUR pe pagina sa de Facebook.

Aviaţia militară română a luat naştere în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910, notează volumul „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). Un an mai târziu, în 1911, au fost brevetaţi primii ofiţeri ca piloţi, iar în 1912, s-a creat prima şcoală de zbor, urmând ca prima lege de organizare a aeronauticii să apară în 1913.