Patrioții

Sebastian Suciu (AUR): Antiromâni decorați cu „Steaua României” de către președintele Iohannis

Deputatul AUR Sebastian Suciu l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis pentru gestul de a-l decora pe Marian Lupu, politician din Republica Moldova, ce a deținut funcții importante în aparatul de stat din stânga Prutului. Lupu este un promotor al moldovenismului și nicidecum un apărător al identității naționale românești, a punctat deputatul AUR.

Aș vrea să aduc astăzi în discuție acutizarea decăderii morale, a lipsei de scrupule și pragmatismului machiavelic manifestat din ce in ce mai evident de către președintele României.

Dragi colegi, eu am îndoieli referitor la discernământul președintelui nostru – Klaus Werner Iohannis, aceste îndoieli fiindu-mi alimentate de numeroasele sale gafe cu un caracter evident antiromânesc, iar cireașa de pe tort a fost decorarea lui Marian Ilici Lupu cu ordinul “Steaua României”.

Conform Legii 77 din 7 mai 1999 Articolul 1 care descrie scopul acestui ordin:

(1) Se reinstituie Ordinul național Steaua României, cel mai înalt ordin românesc, pentru a recompensa serviciile excepționale, civile și militare, aduse statului și poporului român.
(2) Unităților militare le poate fi conferit Ordinul național Steaua României pentru fapte deosebite săvârșite în timp de pace sau pentru acte de eroism în timp de război.
(3) Ordinul național Steaua României poate fi conferit și cetățenilor străini pentru contribuția lor deosebita la dezvoltarea relațiilor de colaborare și de prietenie cu România sau pentru fapte și servicii excepționale aduse statului și poporului român.

Cine este acest Marian Ilici Lupu care a fot decorat cu cel mai înalt ordin Românesc? Și ce servicii excepționale a oferit el poporului și țării noastre? Acest Marian Ilici Lupu, este fost președinte al Parlamentului Moldovean și fost președinte interimar al Republicii Moldova, născut politic in Partidul Comunist al lui Voronin, dușman declarat al limbii române. Marian Lupu susține ideea privind existența poporului și națiunii moldovenești și faptul că Republica Moldova din punctul de vedere al construcției naționale, al construcției politice reprezintă o entitate distinctă față de România. Marian Lupu se opune unirii Republicii Moldova cu România. În anul 2013, când Traian Băsescu i-a îndemnat pe moldoveni să se unească cu România, realizând astfel și integrarea europeană, Lupu a declarat „Niciodată! Moldovenii au identitatea lor. După aproape 23 de ani de independență, sondajele arată că 80% se consideră moldoveni”.  În anul 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, el a declarat că „Unirea este o iluzie, iar statalitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova sunt lucruri sfinte”.

Acest Lupu, catalogat de presa din Republica Moldova și România drept antiromân, primește din partea președintelui României cel mai înalt ordin al Statului, pentru contribuția lui deosebita la dezvoltarea relațiilor de colaborare și de prietenie cu România, sau pentru fapte și servicii excepționale aduse statului și poporului român.

Permiteți-mi, deci, dragi colegi să fiu in continuare sceptic în ceea ce privește luciditatea politică și discernământul președintelui nostru Klaus Werner Iohannis.