Patrioții

România educației eșuate. Sorin Lavric (AUR): Experimentele efectuate pe elevii din România trebuie să înceteze imediat, iar sistemul de educație trebuie reformat din temelii

Senatorul AUR Sorin Lavric a afirmat că experimentele efectuate pe elevii din România, sub umbrela proiectului „România educată”, trebuie să înceteze imediat. Declarația a fost făcută în contextul în care ministra Ligia Deca a anunțat că relevanța examenelor naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, ar trebui să fie redusă.

„Așa cum din proiectul «România lucrului bine făcut», proiect cu ajutorul căruia actualul președinte Klaus Iohannis i-a mințit și prostit pe români ca să îl aleagă în fruntea statului în 2014, s-a ales deja praful, tot așa s-a întâmplat cu și cu «România Educată», unul dintre cele mai ample proiecte de distrugere a sistemului de educație din România gândit și elaborat la Palatul Cotroceni.

La nouă luni după ce același Klaus Iohannis a promulgat noile Legile ale învățământului, legi care au stârnit unele dintre cele mai acide critici din partea unor specialiști de renume în domeniul educației, Ligia Deca, pupila sa din fruntea Ministerului Educației, o simplă marionetă instalată în această funcție doar că să execute ordinele Kaiserului de la Cotroceni, anunță că relevanța examenelor naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, ar trebui să fie redusă.

«Revelația» Ligiei Deca în privința eliminării examenelor naționale vine la scurt timp după o altă performanță, anume acordarea de «burse de merit» pentru elevii cu medii școlare mici și foarte mici de 1, 2, 3 și 4, adică mediile echivalente cu pragul de corigență. Dacă un personaj mediocru, precum Klaus Iohannis a fost «premiat» cu funcția de președinte al României, probabil că «distinsă» ministră a considerat că ar fi echitabil să premieze și mediocritatea din școli, în detrimentul performanței școlare.

Experimentele efectuate pe elevii din România trebuie să înceteze imediat, iar sistemul de educație trebuie reformat din temelii, astfel încât școala românească să-și redobândească prestigiul consacrat de marile minți luminate ale acestui neam. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor luptă pentru școala românească”, a afirmat dl. Sorin Lavric.