Patrioții

Ringo Dămureanu (AUR): „SOS: Regimul Iohannis ajunge să semene cu cel al lui Putin, forțele sale de represiune se manifestă la protestele pașnice ca într-un stat polițienesc”

Am participat personal duminică, 27 Februarie 2022, la acțiunea pașnică de protest desfășurată în București cu tema ”Miting pentru Pace și Libertate”, și astfel am putut să constat o desfășurare de forțe polițienești impresionantă, menită să descurajeze oamenii de a manifesta liber. Potrivit Constituției, mitingurile sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura în mod paşnic, fără arme, condiție pe care MAI trebuia să o asigure, nu să o încalce.

Miile de agenți în uniforme, sutele de autospeciale în acțiune, acțiunile de provocare și intimidare, sancțiunile la tot pasul, supravegherea continuă din elicopter, femeia firavă ștrangulată de jandarmi îmbrăcați în costume de tip ”țestoase”, agenții infiltrați printre manifestanți fără a purta uniformă, unii chiar cu arme albe asupra lor, au arătat fața hidoasă a acestui regim politic tot mai rigid, care se sperie de oamenii simpli și care se depărtează tot mai mult de dorințele și interesele lor.

La adresa românilor care protestau împotriva creșterii nejustificate a prețurilor la RCA, a depășirii prețului de 8 lei/litru la combustibilii auto, a creșterii de 3 – 9 ori a prețului la energie electrică și gaze naturale, dar mai cu seamă împotriva lipsei oricărei speranțe de a urma ceva mai bine sub comanda acestui Guvern Iohannis-Câțu-Ciolacu-Ciucă – Arafat-Gheorghiță, profund antisocial și antiuman, instituțiile de represiune au opus forța și sfidarea, disprețul și mârlănia, provocarea și intimidarea cu care ne tratați pe toți în ultimii ani.

Vă temeți de popor, guvernanți! Am văzut limpede asta. Armata de jandarmi și polițiști și numărul de autospeciale de toate felurile cu care i-ați șicanat și intimidat pe oameni l-ar fi făcut invidios și pe Tiranul de la Moscova.

Nenumăratele amenzi aplicate, dotarea cu gaze lacrimogene, supravegherea oamenilor din elicopter, întâmpinarea manifestanților pașnici cu jandarmi ”țestoase”, forțe din serviciile de acțiuni speciale fără uniformă care îi provoacă pe manifestanți, toate arată că ați pierdut controlul și nu mai aveți legitimitate.

L-ați protejat și l-ați făcut nevăzut pe cel descoperit între manifestanți cu armă albă, l-au salvat jandarmii fără a-l legitima, nu ați comunicat public abuzurile voastre, dar ați șicanat și intimidat un biet șofer de ”dric” și pe toți șoferii de autocare, microbuze și autocamioane, le-ați vorbit insultător și ați strâns cu jandarmii între gardurile metalice o simplă femeie.

V-a fost frică să nu fie tulburat somnul politic de veci al Mutului de la Cotroceni cu ceea ce strigau oamenii: ”Iohannis, nici nu știi cât de mic începi să fii” și cu ”Iohannis – Putin” ?!

Dar… s-a strigat și ”Nu vă fie frică, și Iohannis pică”.

Deja peste un milion de români au semnat Petiția !