Patrioții

Ringo Dămureanu (AUR): PNRR, incompetența unui Guvern care trebuie să plece!

PNRR este eșecul politicienilor PSD, PNL, UDMR și USR, care și-au asumat pe persoană fizică acest plan, a afirmat deputatul AUR Ringo Dămureanu, într-o declarație politică. Acesta a subliniat că, pentru faptul că România va pierde 2,8 miliarde de euro din cauza întârzierilor în îndeplinirea unor ținte și jaloane și a incompetenței crase a clasei politice, toate cele 4 partide vor trebui să răspundă!

Viziunea și programul Planului Național de Redresare și Reziliență încep să scârțâie. Riscăm un eșec de proporții. De vină sunt cei care răspund de PNRR, acest Guvern incompetent, care ne face să pierdem sume semnificative.

         Aproximativ 700 de milioane de euro se pierd din cauza întârzierilor în îndeplinirea unor ținte și ”jaloane” trasate pentru tranșa a doua. La acestea se adaugă alți 2,11 miliarde euro, aprobați în ședința Guvernului din 22 martie 2023, ca diminuare a alocării aferente contribuției financiare maxime (grant) și a sprijinului financiar (împrumut).

         Vom pierde 2,8 miliarde de euro din PNRR, iar guvernanții vor prezenta acest nou eșec ca pe o victorie, justificând o ipotetică „evoluție pozitivă a economiei României”, care ar determina o… revizuire negativă a contribuției financiare.

         Adică, dacă am înregistrat o creștere economică în 2021, Guvernul a decis să taie fonduri de la energie, educație, sănătate, digitalizare și mediul de afaceri !!!

         Suntem singurul stat membru UE care renunță, de bunăvoie, la o parte din granturile PNRR. Granturile sunt acea parte pe care NU TREBUIE să o dăm înapoi! Adică Guvernul renunță tocmai la banii GRATIS care ne vin prin PNRR!

         Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu explică de ce pentru tranșa a doua a transmis cererea cu întârziere de peste 3 luni.

         Mediul de afaceri este stupefiat. În România lipsesc lichiditățile pentru investiții și pentru creșterea economică, nu putem da cu piciorul la aproape 3 miliarde de euro!

         Dacă nu luăm atitudine, sunt șanse mari ca pe viitor să se renunțe și la alte tranșe din PNRR, doar pentru că Guvernul este incapabil să îndeplinească angajamentele asumate.

         Ne vor spune că, de buni ce sunt, nu ne mai trebuie bani europeni pentru investiții.

         Eșecul PNRR este eșecul politicienilor care au asumat acest program. PNRR nu a fost prezentat în Parlament. Prevederile sale nu au fost făcute publice și nu sunt cunoscute decât de cei de la Putere.

         Abia am început să descoperim ascunzișurile PNRR, toate în defavoarea Poporului Român!

         Cele 4 partide PSD, PNL, UDMR și USR vor trebui să răspundă!