Patrioții

Ringo Dămureanu (AUR): Demisia, Vlad Voiculescu! Într-o țară normală, după o tragedie în sănătate, ministrul respectiv își dă demisia

Ringo Dămureanu, deputat AUR, i-a cerut ministrului Vlad Voiculescu să își asume responsabilitatea pentru tragedia de la Matei Balș, în urma căreia au decedat 19 pacienți (după unele surse, chiar 21!) și să-și prezinte demisia.

Dămureanu susține că niciunul dintre actualii demnitari nu este legat de scaun și că aleșii au o responsabilitate față de propriul electorat.

„Voi vorbi în calitate de simplu cetățean al unei țări care se dorește democratice și care dorește să urmeze exemplul democrațiilor către care tindem. În orice țară normală, acolo unde se produce un dezastru, în transporturi, în sănătate sau în orice alt domeniu vital, ministrul respectiv își dă demisia. Domnule, Voiculescu, câți morți trebuie să se mai producă pentru ca dvs. să înțelegi asta? Sunteți om politic și nu sunteți legat de scaun. Oricare dintre noi trebuie să înțeleagă că aceste funcții pe care le ocupăm sunt efemere și trebui să arătăm un gest de respect față de cei care ne-au ales”, a declarat Ringo Dămureanu, deputat AUR, de la tribuna Parlamentului.