Patrioții

Ringo Dămureanu (AUR): Craiova, un oraș nesigur pentru copiii noștri

Într-o declarație politică, deputatul AUR Ringo Dămureanu, președintele Comisiei pentru Constituționalitate, atrage atenția asupra faptului că orașul Craiova este în continuare un oraș nesigur pentru copii din cauza lipsei de interes a autorităților locale. Patru copii, cu vârste între 12 și 15 ani, au fost atacați într-un mijloc de transport în comun.

Un oraș în care copiii noștri sunt atacați ziua în amiaza mare de delincvenți organizați în bande, pentru a ataca în scop de tâlhărie, în locuri publice sau în mijloacele de transport în comun, într-o totală lipsă de interes și sensibilitate din partea autorităților locale, nu poate fi considerat un oraș sigur.

         În ciuda tuturor declaraţiilor publice ale administrației Olguța Vasilescu, potrivit cărora avem de a face cu un oraş turistic în ceea ce privește minicipiul Craiova, orașul este unul în continuare nesigur, în care copiii noştri, din păcate tot mai puţini și mai afectați de timpurile în care trăiesc, au parte de aceleaşi condiții de insecuritate ca în urmă cu 30 sau 40 de ani.

         Miercurea trecută, nu mai puțin de 4 copii, cu vârstele între 12 și 15 ani, între care și fiul meu minor, Theodor-Victor, împreună cu colegul său, au fost atacați într-un mijloc de transport al municipalității de gașca de derbedei față de care Primăria și Consiliul Local, Poliția locală, municipală și județeană și Jandarmii manifestă o nepermisă îngăduință, copiii fiind bătuți cu bestialitate, până la sânge, tâlhăriți și vandalizați. Alți minori au fost atacați în curtea mall-ului Electoputere Park, fără ca să intervină cineva în ambele cazuri.

         Tot săptămâna trecută a fost descoperită în Craiova altă bandă de delincvenți juvenili, care spărseseră zeci de mașini ale locuitorilor municipiului Craiova.

         Au existat în trecut chiar cazuri de elevi ucişi în Craiova. Tânărul Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, elev la Liceul ‘Tudor Arghezi’ din Craiova, cu rezultate foarte bune la învăţătură, a fost înjunghiat în anul 2010, chiar la poarta liceului la care învăța, de un alt tânăr, care ulterior a fost condamnat pentru omor calificat.

         Ce s-a schimbat între timp?

         Craiova a intrat în proiectul „CCC”, prin care actuala administrație își propusese să facă orașul o Capitală europeană a Culturii, chiar în anul de grație 2023. N-a fost să fie.

         S-au găsit metode nedemne de a face orașul remarcat, fiind plătite sume importante, de zeci de mii de euro, plătiți din banii craiovenilor, către site-uri obscure din alte țări.

         Propagandă și PR, marca Olguța Vasilescu.

         Părinţii elevilor se plâng în disperare, peste tot, de lipsa de siguranţă a copiilor în mijloacele de transport în comun aparţinând municipalităţii, dar degeaba. Nimeni nu-i aude.

         Inclusiv în Consiliul Local al municipiului Craiova au existat voci care au cerut ca poliţiştii locali, aflaţi tot în subordinea Primăriei Craiova, să fie prezenţi în mijloacele de transport în comun. Au fost primite mai multe sesizări de la părinţi privind siguranţa copiilor care circulă cu societatea de transport public, laolaltă cu delincvenţii, unii chiar cu probleme psihice, oameni ai străzii, care folosesc transportul public. În autobuze şi tramvaie circulă multe persoane dubioase, care se iau de copiii care circulă.

         Urechile doamnei Vasilescu sunt astupate, iar gura sa este închisă. Puțin îi pasă de cetățenii municipiului Craiova și problemele acestora.