Patrioții

Raisa Enachi (AUR): Fiecare acțiune de sprijinire a refugiaților din Ucraina contează!

Deputata AUR de Vaslui, Raisa Enachi, a vorbit, în cea mai recentă declarație politică, despre necesitatea ca toți actorii – de la politicieni, până la simplii cetățeni, să se implice în acțiunea de ajutorare a refugiaților ucraineni care ajung în România, în contextul agresiunilor ce au loc în Ucraina.

Viitorul însuși al ordinii mondiale bazate pe reguli este acum în pericol. Atacurile Kremlinului provoacă un număr din ce în ce mai mare de victime printre civilii de acolo. Mii de ucraineni au fost uciși sau răniți, precum și cetățeni ai altor țări. Milioane de oameni din întreaga Ucraină sunt prinși în condiții din ce în ce mai grele, în timp ce Rusia distruge tot mai multe infrastructuri. Zilele care vor urma vor fi probabil și mai rele, cu mai mulți morți, mai multă suferință și mai multă distrugere.

În prezent, mai mult de un milion de persoane au fugit din Ucraina, și-au părăsit casele și au plecat în nesiguranță și incertitudine, primind ajutorul semenilor din țările vecine.

Îndemn toate părțile să își asume responsabilitățile ce le revin pentru a se asigura că ajutorul umanitar este livrat în siguranță, la timp și fără obstacole! Să lucrăm organizat și integrat, în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucraineni.

Noi, AUR, ne-am angajat pe deplin să oferim ajutorul necesar, alături de cetățenii municipiului Vaslui. În aceste momente dificile, organizăm cazarea refugiaților și manifestăm solidaritate cu victimele acțiunilor militare din Ucraina.

Aceste atacuri inconștiente asupra poporului ucrainean au dus la un dezastru umanitar și trebuie să fie oprite!