Patrioții

Raisa Enachi: Școala și politica nu fac casă bună

Astăzi am adus un exemplu de la tribuna plenului Cameri Deputaților, și anume cel al domnului director interimar al școlii din comuna Pădureni, lângă municipiul Huși, un bine cunoscut profesor cu experiență, doctor în istorie, cercetător, căruia i s-a sugerat constant să-și depună demisia – din motive bine cunoscute, politice.

Practica ultimilor ani arată că, din păcate, relația dintre conducătorii de școli și autoritățile locale nu depinde de calitățile personale ale directorilor de instituții. Această luptă între competențele didactice și incompetența politică este, adesea, o sursă constantă de conflicte, în urma cărora singurul care pierde este elevul român!

Pe bună dreptate, românii cu o bună pregătire profesională părăsesc, rând pe rând, ȚARA! Și, ne întrebăm, de ani de zile, de ce?

Deși PNL se află la guvernare, iar PSD susține că se află în opoziție, realitatea românească, sau mai bine spus vasluiană, are mai multe înțelesuri! La noi, în județul Vaslui cele două partide politice, prin reprezentanții lor, colaborează excelent, se vede clar că membrii acestor partide au învățat după același manual politic de mai bine treizeci de ani!

În calitate de deputat de Vaslui, consider că este o răzbunare politică și o încercare de a pune presiune pe profesioniști, pe oamenii de bună credință care încearcă să-și facă datoria la locul de muncă!

Noi, Grupul Alianței pentru Unirea Românilor am depus moțiune de cenzură pentru a pica acest Guvern corupt și incompetent, dar prin amânarea discutării moțiunii partidele mai câștigă timp pentru a rezolva mici mizerii în teritoriu.