Patrioții

Raisa Enachi (AUR): Ziua Armatei Române ne-a găsit fără un ministru al apărării

Deputata AUR Raisa Enachi a susținut o declarație cu ocazia Zilei Armatei, în care a criticat actuala coaliție de guvernare că a lăsat acest portofoliu important fără ministru: Ce să înțeleagă militarii români despre demisia deținătorului portofoliului apărării pe motiv că este imposibilă colaborarea cu președintele României, Comandantul suprem al Armatei?

Ziua Armatei Române este marcată, în fiecare an, la 25 octombrie. În 1944, la această dată, odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.

         Ziua a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 şi este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente.

         Prima participare a României la operaţiuni militare sub drapelul Uniunii Europene a coincis cu prima misiune a organizaţiei, în 2003, iar astăzi, România participă la toate cele şase misiuni militare active ale UE. În România, membră a UE şi partener egal în NATO, rolul armatei române a căpătat valenţe noi, care trebuie să se manifeste în pregătirea exemplară pentru apărarea intereselor poporului român în cadrul unei Europe Unite.

         Armata Română nu are un ministru al apărării, cu granițe lângă războiul din Ucraina, cu migranți ucraineni, cu crize multiple, cu o ședință CSAT anunțată după o lungă vacanță prezidențială, noi trebuie să aducem recunostință eroilor neamului și veteranilor de război!

         Ce manifestări mai organizează Armata Română în condițiile în care, în principalele garnizoane din țară și din străinătate, nu se știe cine va fi următorul ministru al apărării!? Ce să înțeleagă militarii români despre demisia deținătorului portofoliului apărării pe motiv că este imposibilă colaborarea cu Președintele României, Comandantul suprem al Armatei?

Chiar nu vă pasă de Armata Română să o decapitați când avem mai mult nevoie de ea !

         AUR este singurul partid care se roagă pentru ca Dumnezeu să ocrotească Armata Română!