Patrioții

Raisa Enachi (AUR) solicită ministrului Muncii clarificări despre prevederile legate de pensii negociate în PNRR

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, a afirmat recent că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie ajustat din punct de vedere al fondurilor alocate pentru pensii. Deputata AUR Raisa Enachi a cerut clarificări privind această declarație.

De curând ați făcut următoarea afirmație: „Este o prevedere din PNRR asumată nu de noi, PSD, de alţii. Ordonanţa este scrisă, prevederea este ca de la 1 ianuarie 2024 să se întâmple. Eu am spus de foarte multe ori că acest PNRR trebuie renegociat. Spun încă o dată că, mai ales din cauza a ceea ce se întâmplă acum, acest PNRR trebuie, cum vrem noi să spunem, renegociat, ajustat, îmbunătăţit. Eu refuz să îi ţin pe cetăţenii români 50 de ani săraci, cu procent de 9,4% până în 2070, că aşa s-au gândit unii la un moment dat”.

         Domnule ministru, vă rog respectuos să îmi comunicați unde există în PNRR prevederea conform căreia aceste date au fost negociate pentru perioada 2020-2070 și cum au explicat foștii guvernanți, alături de care lucrați în prezent, că s-au luat decizii care privesc piața muncii și sistemul de pensii pentru viitorii 50 de ani?

         De ce a fost ținut la secret PNRR-ul până la aprobarea acestuia?

         De ce nu poate fi renegociat la Bruxelles pentru binele acestor români care lucrează sau care au ieșit la pensie, cu pensii la valoarea cea mai mică din Uniunea Europeană?