Patrioții

Raisa Enachi (AUR): Sărăcia trebuie eliminată în totalitate pentru a se crea condiții pentru ca toți românii să trăiască cu demnitate

Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui, a declarat că sărăcia este o problemă ce îi afectează pe majoritatea românilor. Prioritatea guvernanților este aceea de a acționa pentru ca toți cetățenii să se bucure de un trai decent – a transmis deputata, într-un comunicat de presă.

Potrivit Rezoluției ONU nr. 47/196, astăzi, 17 octombrie, este marcată Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Tema din acest an este „Muncă decentă și protecție socială: punerea în practică a demnității pentru toți”.

Solidaritatea cu cei care trăiesc în sărăcie este o valoare umană fundamentală și un obiectiv social crucial. Iar ascultarea, cu adevărat, a luptei zilnice a acestor oameni este un prim pas important pentru înțelegerea nevoilor pe care le au și pentru identificarea soluțiilor prin care li se poate îmbunătăți calitatea vieții.

Pentru a crea o economie justă și sustenabilă, este esențial să se pună accent pe protejarea bunăstării umane și a mediului, în locul concentrării doar pe maximizarea câștigurilor financiare. Acest lucru implică adoptarea unor politici și practici care să promoveze distribuția echitabilă a resurselor și oportunităților, asigurând că nimeni nu este lăsat în urmă.

Soluții sunt, și anume, impozitarea progresivă, ce poate ajuta la redistribuirea resurselor către cei care au nevoie mai mult, în timp ce taxele pentru activitățile dăunătoare pentru mediu pot promova durabilitatea; accesul la educație și oportunități de formare, ce pot ajuta oamenii să-și îmbunătățească calificările și să acceseze locuri de muncă mai bine plătite; drepturile lucrătorilor protejate, salariile corecte și condițiile de muncă sigure sunt esențiale pentru asigurarea bunăstării angajaților; să se investească în inițiative care pun accent pe impactul social și pot contribui la o economie mai echitabilă; reducerea decalajului de acces la serviciile de bază, cum ar fi sănătatea și locuința, pentru a ne asigura că toți oamenii au șanse egale în viață.

Sărăcia este o problemă semnificativă în România, iar județul Vaslui nu face excepție. Vaslui este unul dintre cele mai sărace județe din țară, cu un PIB pe cap de locuitor sub media națională. Sărăcia afectează o mare parte a populației din acest județ și are impact asupra calității vieții locuitorilor săi.

Șomajul, accesul limitat la educație, infrastructura slabă, care include drumuri și servicii publice precare; locuitorii din Vaslui sunt nevoiți să emigreze în căutarea unor oportunități de muncă mai bune, lăsând în urmă comunitățile rurale și familii despărțite, acestea sunt câteva aspecte care contribuie la sărăcia din județ. Cu toate acestea, sărăcia rămâne o provocare majoră în Vaslui și necesită angajamentul continuu al autorităților pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor județului.

Solidaritatea cu cei săraci și angajamentul pentru o economie echitabilă sunt imperative morale și sociale! Aceste eforturi ar trebui să fie susținute de și de politici guvernamentale, pentru a construi un viitor mai bun pentru toți românii! Sărăcia trebuie eliminată în totalitate pentru a se crea condiții pentru ca toți românii să trăiască cu demnitate!