Patrioții

Raisa Enachi (AUR): România are nevoie de o politică pro-națională pentru a le oferi cetățenilor săi un trai decent

Raisa Enachi, deputat AUR, a vorbit de la tribuna Parlamentului despre importanța dezvoltării unei economii sustenabile, care pune pe primul plan interesele naționale.

Incompetența Guvernului, care a condus și conduce România în timpul crizei sanitare și economice a dus la la faptul că un număr mare de rezidenți români au părăsit țara și acest lucru a dus la o criză a forței de muncă, pe care acum încearcă să o rezolve cu ajutorul importului de muncitori din țările asiatice, slab dezvoltate, refugiați din țările distruse de războaie și continentul african. Pentru a depăși această criză economică și pentru a atinge nivelul de trai al țărilor din Europa de Vest, România are nevoie de o politică pro-națională. Nivelul de trai al populației României în anul 2021, rămâne sub media Uniunii Europene, unde țara se confruntă cu cea mai mare criză economică din ultimii ani.

Facem apel la Guvern să găsească soluția pentru a porni economia internă. Criza provocată de coronavirus a expus dezavantajele globalizării și a adus în prim plan necesitatea dezvoltării economiei naționale. Statul ar trebui să pună interesele naționale pe primul plan. Ar trebui să susținem mai ferm antreprenorii români, să reducem impozitele, să eliminăm obstacolele birocratice și să reducem influența capitalului străin. Și toate acestea pentru a ne asigura că pozițiile cheie ale economiei să nu fie în mâinile corporațiilor. Trebuie, de asemenea, să reducem dependența economiei României, față de munca ieftină.

Un stat care se respectă trebuie să le ofere cetățenilor un nivel de trai mai ridicat și câștiguri bune aici, nu în străinătate.