Patrioții

Raisa Enachi (AUR): O lume în care violența extremă împotriva copiilor poate scăpa nepedepsită, nu este o lume sigură pentru nimeni!

Raisa Enachi, deputată AUR de Vaslui, a abordat, în cea mai recentă declarație politică, subiectul violenței domestice asupra copiilor. Aceasta subliniază că „o lume în care violența extremă împotriva copiilor poate scăpa nepedepsită, nu este o lume sigură pentru nimeni!”

Constatăm, cu mare îngrijorare, creșterea rapidă la nivel național a cazurilor de vătămare intenționată a persoanelor de toate vârstele și de ambele sexe, dar, în special, a copiilor. Copiii au nevoie de sprijinul nostru pentru o mai bună dezvoltare psiho-socială, pentru introducerea și implementarea unor programe și politici speciale în domeniul sănătății și a serviciilor menite să prevină violența în societate și să atenueze consecințele acesteia!

Dacă analizăm calitatea vieții copilului român și a drepturilor sale, vom vedea mici progrese înregistrate în ultimul deceniu, dar rămânem, în continuare, pe ultimul loc din Uniunea Europeană în multe statistici. România are cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europeană și un total de peste 150.000 de copii care merg seara la culcare flămânzi (deci, mai mult de un sfert dintre copiii românilor). De asemenea, deprivarea materială severă în rândul copiilor sub 6 ani este cea mai ridicată din Uniunea Europeană!

         Dacă analizăm modul în care societatea românească respectă obligațiile constituționale, acelea de a oferi copiilor protecție și asistență, acestea există mai mult pe hârtia pe care a fost tipărită Constituția României, decât în realitate! Fiindcă alocațiile acordate copiilor nu le asigură acestora strictul necesar, însă reușim să acordăm copiilor ucraineni 6500 lei pe lună! Când vine vorba despre mărirea alocațiilor copiilor români nu sunt bani la buget, de parcă voi, guvernanții, nu sunteți părinți și nu vă pasă de viitorul copiilor noștri! Când vine, însă, vorba despre mărirea salariilor primarilor și consilierilor locali și județeni, atunci avem bani la buget!

         Mai mult de douăzeci la sută dintre copiii români trăiesc în deprivare materială severă și peste treizeci la sută se află sub pragul de sărăcie! Rușinos, domnilor guvernanți, sunteți premianți, cu cea mai ridicată rată din UE!

Tabloul sărăciei din judeţul Vaslui este confirmat de cifrele oficiale. Vaslui este unul dintre cele mai sărace județe din țară, iar cei mai mulți dintre copiii malnutriți provin din mediul rural.

         Copiii sunt din ce în ce mai expuși violențelor care îmbracă diverse forme în lumea actuală. Vedem din ce în ce mai mulți copii confruntându-se cu traume mentale și fizice de neimaginat: din ce în ce mai mulți copii suferă de foame, cad victime bolilor și accidentelor, trebuie să renunțe la școală, sunt expuși riscului de abuz sexual. Dacă lăsăm în urmă acești copii, nu putem pune bazele unei societăți democratice și cu frică de Dumnezeu!

         Ar trebui să ne fie rușine, tuturor, pentru faptul că anul trecut numărul încălcărilor grave împotriva drepturilor copiilor din țara noastră a crescut, din nou, ca urmare a situaţiei dificile a multor copii români, victime ale sărăciei, abuzurilor sau violenţei în familie. Trăim vremuri complicate, cu crize morale și economice multiple, nu avem timp să avem grijă corect de copiii noștri! Trebuie să eliminăm cazurile flagrante de încălcări ale drepturilor copiilor! Pentru că ei sunt viitorul României!