Patrioții

Raisa Enachi (AUR): Guvernarea PSD-PNL-UDMR să răspundă pentru subminarea agriculturii românești

Deputata AUR Raisa Enachi a afirmat, într-o declarație politică, faptul că guvernarea PSD-PNL-UDMR trebuie să răspundă pentru subminarea agriculturii românești. Ea a făcut referire la modul în care ministrul Petre Daea a ignorat solicitările fermierilor români și la eșecul pe care l-a înregistrat MADR la negocierile dintre minister și Comisia Europeană referitoare la despăgubirile pe care ar fi trebuit să le primească producătorii locali.

Agricultura este una dintre cele mai importante activități economice și sociale, prin intermediul ei asigurându-se alimentele de bază pentru omenire și, totodată, fiind și o sursă de venit pentru milioane de persoane din întreaga lume.

Astăzi, importarea grânelor din Ucraina este o insultă adusă la adresa fermierilor noștri! Dezinteresul din partea ministrului Daea privind producția fermierilor noștri ar trebui să se concretizeze într-un semnal de alarmă pentru întreaga agricultură românească! Este o perioadă grea pentru fermierii români, atât din punct de vedere al condițiilor meteo nefavorabile producției, cât și din punctul de vedere al ignoranței autorităților referitoare la munca depusă de aceștia.

Dovadă vie a incompetenței conducerii ministerului este că românii noștri au recurs la proteste în toată țara pentru ca vocea lor să fie auzită, pentru că este evident că se confruntă cu o problemă serioasă! Până în momentul de față, fiecare partid venit la conducere a tratat cu superficialitate problemele fermierilor. Guvernanții au știut doar să își bată joc de oamenii care muncesc neîncetat, oameni a căror muncă nu este apreciată la adevărata ei valoare! Importăm alimente, legume, fructe, carne din alte țări, când avem propriii noștri producători care cu asta se ocupă, ceea ce este inadmisibil!

Domnul Ministru Daea în loc să se lupte pentru fermierii noștri, lasă totul în voia sorții, se mulțumește cu suma acordată de Comisia Europeană, sumă infimă care, în niciun caz, nu va acoperi dezechilibrele sectorului agro-alimentar. Susținem Ucraina, dar pe noi cine ne susține? România întoarce spatele propriilor fermieri, dar domnul Ministru, nu își întoarce spatele propriei familii, ironic, nu? În subordinea Ministerului Agriculturii lucrează, la diverse instituții, soția, fiica, ginerele dar și nora dumnealui. La concursul de admitere pe postul de consilier la APIA, nora sa, de profesie dansatoare, a fost singura candidată, iar soția acestuia era șefa departamentului de resurse umane. Asemenea specialiști sunt subordonați Ministerului Agriculturii! Ne întoarcem în epoca comunistă, când nepotismul și corupția prin angajarea propriei familii era o lege nescrisă? Bineînțeles că în condițiile în care vorbim de austeritate, de o reducere a bugetelor, familia ministrului Daea ar trebui concediată, dar, oare, în ce măsură se va întâmpla acest lucru?!

Guvernarea PSD-PNL-UDMR ar trebui trasă la răspundere pentru tot acest dezechilibru al agriculturii românești! Nu este posibil ca din ce în ce mai multe alimente să fie din import, nu este normal ca românii să nu poată cumpăra ceea ce produc fermierii noștri! Trebuie să fim o țară unită și trebuie să ne susținem producătorii!