Patrioții

Raisa Enachi (AUR): Angajații MAI care scanează certificatul verde sunt vaccinați împotriva Covid-19?

Raisa Enachi, deputată AUR de Vaslui, i-a adresat ministrului interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, o întrebare parlamentară în care solicită răspuns la următoarea întrebare: angajații MAI care scanează certificatul verde sunt vaccinați împotriva Covid-19?

Guvernul încearcă să-i forțeze pe români să se vaccineze, fapt ce duce la reacții negative din partea societății. Majoritatea domeniilor din societate sunt amenințate, în repetate rânduri, cu vaccinarea obligatorie sau testarea din bani proprii, iar Guvernul, propune sancțiuni foarte mari asupra angajatorilor, angajaților și a persoanelor desemnate să verifice aceste „certificate verzi”.

Instituțiile abilitate pentru a verifica și sancționa neprezentarea „certificatului verde” de către cetățeni sunt DSP-urile, Inspecția Muncii și Ministerul de Interne.

Domnule ministru, ținând cont de faptul că în această perioadă de grea încercare pentru toată populația țării, verificarea „certificatelor verzi” aparține și MAI, vă rog să-mi precizați: câți dintre angajații instituției dumneavoastră sunt vaccinați împotriva Covid-19?