Patrioții

Radu-Vicențiu Grădinaru (AUR): Toate afacerile mici și foarte mici se vor închide de la 1 ianuarie 2024, lăsând cale liberă pentru extinderea multinaționalelor!

Într-o declarație politică, Radu-Vicențiu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, trage un semnal de alarmă: având în vedere noile măsuri fiscale adoptate de Guvernul Ciolacu, toate afacerile mici și foarte mici se vor închide de la 1 ianuarie 2024, lăsând cale liberă pentru extinderea multinaționalelor!

Măsurile anti-români luate de Guvernul Ciolacu nu sunt decât măsuri împotriva micilor afaceri românești, care se vor închide de la 1 ianuarie, odată cu așa-zisa digitalizare fiscală, în condițiile în care sunt zone întregi nu numai fără internet, dar și fără acoperire la rețeaua de telefonie mobilă. În plus, e-factura de la 1 ianuarie 2024 presupune înscrierea tuturor facturilor în sistemul național, care înseamnă ca fiecare mic antreprenor să aibă imprimantă, calculator, semnătură electronică, acces la internet și să aibă și competențe digitale, ca să-și poată transmite în trei zile lucrătoare factura în e-factura. Altfel, riscă amendă, iar pentru facturile care nu sunt înscrise, nu au drept fiscal de deducere.

Sunt absolut toți comercianții pregătiți pentru digitalizare, în situația în care serverele nu le merg zile întregi și se va ajunge să pândească momentul în care serverul este activ, ca să poată încărca declarațiile? Nu mai vorbim despre eliminarea posibilității de a plăti jumătate din minimul amenzilor și majorarea cuantumului amenzilor și a termenului de prescriere la 5 ani. Sunt măsuri care lovesc atât de abuziv și atât de fățiș în agenții economici români! Agenții economici sunt eroii acestei țări! În fiecare lună își drămuiesc tot ce încasează, ca să poată plăti taxele și salariile angajaților. Uneori o fac din  credite.

Se închid magazinele sătești, nu se încearcă eliminarea evaziunii fiscale, ci se încurajeză! Toți banii din economie se vor depune în bănci, care sunt, majoritatea străine și care își transferă disponibilitățile în economiile lor, pentru ca acestea să poată să funcționeze.

Toate afacerile mici și foarte mici se vor închide de la 1 ianuarie 2024, lăsând cale liberă pentru extinderea multinaționalelor!

An de an, guvernanții au venit cu tot felul de aberații, cu tot felul de impozite minime, cu tot felul de modificări ale TVA-ului. Guvernul ar trebui să se gândească și la faptul că, dintr-o mică afacere, trăiesc 4, 5 sau 6 membri ai familiei, plus, în multe cazuri, unul sau doi salariați. Mai este, apoi, impactul social. În micile noastre comunități din sate, depopulate tot din cauza măsurilor proaste luate de politicieni, magazinele mici se vor închide. Pe lângă faptul că aceste locuri erau un punct de întâlnire al oamenilor, de comunicare, erau un reper, mai apare și problema că oamenii nu vor mai avea de unde să-și cumpere produsele esențiale.

Cetățenii se simt înșelați pentru că au acceptat, de-a lungul timpului, tot ce le-a trecut prin cap guvernanților în materie fiscală și au încercat să aplice legile cât mai bine, deși sunt atât de greu de înțeles și de interpretat, că ne trezim, după luni de zile, cu altă abordare a aceluiași aspect al legii. Foarte mulți oameni se gândesc acum să renunțe sau să-și restrângă activitatea. Unii se gândesc chiar să plece în străinătate. Oamenii se simt cumva judecați în mod nedrept, nu li se pare normal să fie considerați hoți și evazioniști, în situația în care ei fac atâtea eforturi ca să susțină taxele și salariații!

Dreptate pentru România!