Patrioții

Radu-Vicențiu Grădinaru (AUR): Comuna Blândești, „Sahara” de Botoșani – apa potabilă este un lux de mai bine de 20 de ani

Deputatul AUR Radu-Vicențiu Grădinaru a vorbit, într-o declarație de presă, despre cazul comunei Blândești din județul Botoșani, ai cărei locuitori nu au acces la apa potabilă în România anului 2023.

Sahara este un deșert în Africa, dar avem și noi așa ceva undeva în Romania secolului XXI, în Botoșani, în comuna Blândești. De ce Sahara și de ce Blândești?

La fel că în renumitul deșert, în Blândești  – la 15 km de Botoșani, apa este un vis sau o halucinație! Ceaușescu a lăsat moștenire o conductă de apă, dar aceasta a secat între timp. Apa din fântânile din sat a devenit străvezie, iar DSP nu a făcut altceva decât să le interzică oamenilor să le mai folosească!

Părinții cu dare de mână le dau copiilor apă la pachet, cumpărata din comerț. Despre igiena ce să mai vorbim?

E mai rău ca pe timpul războiului. Suntem în Uniunea Europeană, în 2023, fara apă, fara toalete în casa. E un spectacol grotesc, speranța e de mult pierdută, să vezi oameni la porți cu bidoane mari sau mici, așteptând mașina primăriei cu remorca, sa le aducă apă! Apa menajeră, nu potabilă, recomandată nu consumului, ci doar treburilor gospodărești!

Bani nu sunt, comuna mica, investitori nu-s, totul e un pustiu, la fel că în Sahara!

Ferească Dumnezeu de incendii! Un strigăt de disperare al cetățenilor din Blândești, de aici, de la tribuna Parlamentului! Ne aude și pe noi cineva??

Când AUR va veni la guvernare, vom face DREPTATE PENTRU ROMÂNIA!