Patrioții

Radu Grădinaru (AUR) somează autoritățile să deschidă spitalul de boli cronice și paliative din Botoșani

Radu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, a somat autoritățile să deschidă spitalul de boli cronice și paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, care are și acum lacăt pe ușă deoarece nu a fost făcută recepția lucrărilor. Anterior, deputatul a adresat sesizări către Ministerul Sănătății, Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării, fără să primească un răspuns clar privind data la care spitalul va deveni funcțional.

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor.

Care sunt motivele pentru care această construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles. În octombrie 2023 am adresat o interpelare Ministerului Dezvoltării d-lui Ministru Ioan Vestea pe acest subiect.

Răspunsul a fost următorul:

Lucrările sunt finalizate în proporție de 95 %, au mai rămas să se facă teste la instalațiile de climatizare.

Suntem în aprilie 2024 lacătul este tot acolo, spitalul e in continuare închis. În data de 15 aprilie 2024 am adresat o scrisoare Companiei de Investiții pe același subiect.

Răspunsul a fost identic cu cel de la Ministerul Dezvoltării, în plus cei de la CNI au venit cu mențiunea că în urma întâlnirii avute anul acesta cu cei de la ISU, s-a precizat că acest edificiu nu beneficiază de perdele de apă pe cele două fațade ale clădirii!! În replică cei de la ISU i-au contrazis pe cei de la CNI , afirmând că de fapt nu s-a respectat documentația avizată în 2017.

Dragi botoșăneni, este o vorbă în popor: de la Ana la Caiafa. Doar vorbe, vorbe și iar vorbe!

Cei care suferă suntem tot noi, românii, botoșăneni grav bolnavi. Spitalul riscă să se degradeze dacă mai stă mult timp cu lacătul pe ușă. Spuneți-mi voi, dragi botoșăneni, ce să mai facem, să rezolvăm problema?

Se așteaptă cumva o deschidere oficială în campania electorală? Se va lăsa cu fanfară sau cu taiere de pamblică?

Astăzi, 23.04.2024, vă rog de aici, de la tribuna Parlamentului României, vă somez,  deschideți odată Spitalul de boli cronice și paliative din Botoșani!