Patrioții

Radu Grădinaru (AUR): Guvernul este singurul vinovat pentru prețurile exagerate de la pompă!

„Guvernul este singurul vinovat pentru prețurile exagerate de la pompă!”, a subliniat deputatul AUR Radu Grădinaru în cea mai recentă declarație politică susținută în Parlament. Acesta s-a declarat solidar cu românii care au protestat față de aceste scumpiri.

     După restricțiile din perioada pandemiei, România a ajuns, nu așa cum se laudă coaliția monstruoasă PNL-PSD-UDMR, la ”cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană”, ci în mijlocul unei crize în care românii resimt acut grija zilei de mâine.

     În acest context, carburanții au ajuns la cel mai mare preț din istorie. În prezent, litrul de motorină depășește prețul de 9 lei, iar cel de benzină se apropie de același prag.

      Pe lângă greșeala reprimării producției de hidrocarburi la nivel international, care a dus la fragilizarea industriei energetice, creșterea galopantă a prețurilor de consum din ultima vreme este cauzată în foarte mare măsură de intervenția Guvernului. Taxele aplicate producției sunt responsabile pentru o parte însemnată a prețului plătit de consumatori – fără TVA și accize impuse de stat, litrul de benzină ar fi costat 4,7 lei, iar cel de motorină, 5,6 lei, rezultând că 39% din sumele plătite pentru carburanți devin profit al bugetului de stat.

              Odată cu scumpirile în lanț, oamenii au ieșit, în mod firesc să protesteze, adunând laolaltă mii de români interesați să ia atitudine. Protestele au luat amploare și la Botoșani – șoferii au alimentat cu sume între 50 de bani și un leu, apoi s-au așezat iar la coadă, îngreunând activitatea unei benzinării din oraș. Ca să tragă de timp, mulți șoferi au stat la pompă mai mult să spele parbrizul și farurile mașinilor și abia apoi au plecat să plătească combustibilul.

              Scumpirile pe toate planurile, pe care le-a decis coaliția de guvernare, sunt cât se poate de grave pentru români – este vorba de carburanți, de alimentele de pe rafturile supermarketurilor și de facturile la utilități.  Toate acestea reprezintă o catastrofă socială, în condițiile în care salariul minim pe economie nu depășește 1600 de lei, iar singura „măsură” a guvernului pentru combaterea sărăciei extreme sunt cei 125 de lei pe lună, mai exact patru lei pe zi! Cum se poate descurca un om cu patru lei pe zi? Ce le oferă in fapt guvernanții acestor oameni? O pâine, o cafea, doi covrigi?

                   Sunt solidar cu șoferii care protestează la Botoșani, la Constanța și în toată țara! Guvernul este singurul vinovat pentru prețurile exagerate de la pompă!