Patrioții

Propunerea lui George Simion pentru toate partidele politice: pact pentru viitorul României din punct de vedere administrativ

Deputatul AUR, George Simion, a propus tuturor partidelor politice, în cadrul conferinței de presă de la Parlament, un pact pentru viitorul României din punct de vedere administrativ. Potrivit acestuia, Alianța pentru Unirea Românilor și-a asumat ca obiectiv în programul de guvernare reducerea de la 3.300 de UAT-uri, câte există în prezent, la circa 1.200 – 1.300 de UAT-uri.

„În loc de o comună vom avea două sau trei comune la un primar. AUR și-a asumat acest obiectiv în programul de guvernare și roagă și celelalte formațiuni să spună care este soluția lor cu privire la această criză sistemică și la faptul că întotdeauna în lunile august, septembrie, cel mult octombrie, primăriile din țara noastră intră în incapacitate de plată. De ce? Pentru că avem orașe în România cu 2.200 de locuitori, pentru că avem comune în România cu mai puțin de 500 de locuitori, pentru că avem primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri județeni și un întreg aparat birocratic mult, mult prea mare. (…) Să lăsăm ipocrizia, să lăsăm acuzațiile de la tribuna Parlamentului deoparte și să spunem exact ce trebuie făcut în țara noastră. Reducerea de la 3.300 de UAT-uri, cât avem în prezent, la circa 1.200 – 1.300 de UAT-uri, deci 1.300 de primari în loc de 3.300, este soluția de aur pentru țara noastră”, a spus viceliderul grupului parlamentar AUR.

Acest apel vine în contextul în care ministrul finanțelor a anunțat că nu va mai face nicio rectificare bugetară anul acesta, ceea ce ar putea adânci și mai mult criza financiară a administrației locale.

„AUR face o propunere către toate celelalte partide politice să lase demagogia, să recunoască această criză cronică în care administrația locală și centrală din țara noastră se află și să accepte o formă de reorganizare administrativ-teritorială. 90% din primăriile din țara noastră nu se susțin în acest moment. Facem o propunere clară către toate celelalte formațiuni și îi rugăm, în anul electoral 2024, să se pronunțe asupra ei. Păstrăm actualele primării pentru a fi aproape de cetățeni, dar nu păstrăm primarii și nu păstrăm administrația”, a adăugat George Simion.